Suoraan sisältöön
Tänään on perjantai 22.3.2019 klo . Onnea Vihtori | Lähetä kortti
 
www.tukinet.net - kriisikeskus netissä
Login
Käyttäjätunnus
Salasana
 
Solmussa-chat
Solmussa
Seuraava päivystysaika:
ma 25.3.2019 klo 15.00
Liveryhmät
Tulossa:
ma 25.3.2019 klo 17.00
Teema: Sinuiksi-chat transfeminiinisyydestä.
Sinuiksi-chat sukupuoli-identiteetistä.
Sinuiksi-chat sateenkaari-ihmisille
Tulossa:
ma 25.3.2019 klo 18.00
TATU-chat tapaturmaisesti tai potilasvahingon kautta vammautuneille tai sairastuneille nuorille
TATU-chat
Linko
Haku
 
Tuki mukanasi - m.tukinet.net
Tuettu veikkauksen tuotoilla
Tulosta

www.tukinet.net > Tietopalvelut > Tarinat > Läheisen itsemurhasta 12 vuotta

Läheisen itsemurhasta 12 vuotta

Takaisin tarinoihin

Tarinat > Läheisen itsemurhasta 12 vuotta
Niin kauan kuin hengitän, toivon 02.03.2015
Haluan yrittää lohduttaa kohtalotovereitani, ketkä ovat menettäneet läheisen itsemurhan kautta.

Menetin itse elämäni rakkauden 12 vuotta sitten. Olimme olleet 5 vuotta yhdessä ja yhteinen taival oli ylä- ja alamäkeä. Hän uhkaili itsemurhalla usein ja tiemme lopulta erosi. Palasimme kuitenkin yhteen ja oli uusi alku ja kaikki hyvin. Ja sitten löysin hänet kuolleena, itsemurhan tehneenä.

Ei ole sanoja kuvaamaan tuntemuksiani, mutta romahdin henkisesti täysin. Kaikki jatkui ympärilläni ennallaan, mutta mikään ei ollut ennallaan. Kävin läpi kysymyksiä "miksi" ja "jos" ja syytin itseäni vuosia ja yritin löytää syytä. Kunnes luovutin ja annoin hänen mennä vailla vastauksia.

Aika auttaa, se on klisee, mutta totuus. Ihminen sopeutuu muutoksiin, vaikka se veisi aikaa. Kokemus ei koskaan unohdu ja kyyneleitä voi riittää vuosienkin päästä, mutta tuska laimenee.

En tuomitse itsemurhaa. Meillä kaikilla on valinnan vapaus. Se on surullista läheisille, mutta päätös on henkilökohtainen, ei kenenkään syytä. Läheisen itsemurha saa meidät tuntemaan itsemme huonoiksi ja heikoiksi, mutta ei ihmistä voi pelastaa häneltä itseltään, jos hän haluaa lähteä. Tämän olen oppinut vuosien saatossa. Ymmärrän ja hyväksyn nyt, etten pystynyt omaa rakastani pelastamaan. Yritin. Sen voit tehdä sinäkin. Yrittää olla hyvä muille. Se riittää. Toisen ihmisen elämä ja kuolema ei ole käsissäsi.

Minua auttoi ystävät, perhe, lemmikit, saman työn puurtaminen sairasloman jälkeen,
puhuminen, kirjoittaminen, lepo. Halusin selvitä ja käsittelin asiaa. Päätin, että teen omasta elämästäni merkityksellistä ja yritän tehdä asioita, mitkä tekevät minut onnelliseksi.

Tuskan yli ei pääse, siitä on mentävä läpi. Aluksi kaikki on mustaa ja harmaata, mutta kun sieltä syövereistä lopulta löytää takaisin pinnalle, "elämän värit näkyvät kirkkaampina kuin koskaan". Tajuat onnen hetkien merkityksen ja huomaat olevasi vahva. Uusi alku.

Menetin hänet, enkä koskaan unohda häntä. Rakastan häntä edelleen. Ja rakastan myös nykyistä elämänkumppaniani, kenet tapasin 9 vuotta sitten ja kuka on kulkenut kanssani tämän matkan. Sydämeeni mahtuu molemmat. Hän on menneeni, nykyinen on tulevaisuuteni. Olen onnellinen.

Voimahalaus <3

www.tukinet.net > Tietopalvelut > Tarinat > Läheisen itsemurhasta 12 vuotta

Tukinetin tarinat
 
Tukinet-palvelusta vastaa Suomen Mielenterveysseura.
Palvelukuvaus | Copyright
Netland-tuotantoa