Suoraan sisältöön
Tänään on perjantai 22.3.2019 klo . Onnea Vihtori | Lähetä kortti
 
www.tukinet.net - kriisikeskus netissä
Login
Käyttäjätunnus
Salasana
 
Solmussa-chat
Solmussa
Seuraava päivystysaika:
ma 25.3.2019 klo 15.00
Liveryhmät
Tulossa:
ma 25.3.2019 klo 17.00
Teema: Sinuiksi-chat transfeminiinisyydestä.
Sinuiksi-chat sukupuoli-identiteetistä.
Sinuiksi-chat sateenkaari-ihmisille
Tulossa:
ma 25.3.2019 klo 18.00
TATU-chat tapaturmaisesti tai potilasvahingon kautta vammautuneille tai sairastuneille nuorille
TATU-chat
Linko
Haku
 
Tuki mukanasi - m.tukinet.net
Tuettu veikkauksen tuotoilla
Tulosta

www.tukinet.net > Tietopalvelut > Tarinat > Askel ja aina vaan uusi askel

Askel ja aina vaan uusi askel

Takaisin tarinoihin

Tarinat > Askel ja aina vaan uusi askel
Ystävätön 02.12.2014
Nyt olen astunut ensimmäisen askeleen ja eronnut. Miehen tavarat on pakattuina ja kerään voimia viedä ne hänelle. Päässä pyörii kaikennielevä pelko, mutta yritän torjua sitä ajattelemalla, ettei muuta askelta tarvita tänään.

Yritän olla mielessäni syyttämättä, solvaamatta ja ilman katkeruutta ja vihaa. Sanon itselleni, et pystynyt siihen, se tuntui mahdottomalta, se vaati sellaista mitä ei ollut. On ymmärrettävä omat taidot ja voimavarat, on osattava huomata jaksamisen rajat. Jos tarvitaan viikko päätökseen, se olkoon niin. Jos 8 vuotta, sekin olkoon niin. Tärkeintä on päätös, sitten uskallus ja sen jälkeen askel. Aina uudelleen yksi ainoa askel.

Voimia on ihmeellisen paljon, vaikka luuli ettei ole. Tuleva pelottaa enemmän kuin luuli, mutta pelosta pääsee joskus eroon, ihan varmasti pääsee, ei siihen kuole. On lakattava hallitsemasta tilannetta, voi hengittää ja laskea ikkunan takana näkyviä oksia. Voi kävellä huoneesta toiseen ja puhdistaa niitä mielessään niin, että sanoo ääneen, ettei täällä tapahdu enää mitään pahaa, repivää, ahdistavaa, eikä ole vihaa tai katkeruutta. Voi pitää kynttilää kädessään, tuli antaa voimaa.

Mitä väliä sillä on, mitä se tai se ajattelee. Ei kukaan muu elänyt elämääni, ne ei voi tietää, ne ei voi edes ymmärtää. Eikä niiden tarvi. Ei minunkaan tarvitse ajatella kenestäkään mitään. Voin hengittää ja elää omaa elämääni, omaa kotiani.

En saa syyllistää ketään ja mitään. Itseäni en saa moittia, ei kaikilla ole voimavaroja kaikkeen. Mikä elämässä on tärkeintä? Miksi herään aamuisin?

Voi sanoa itselleen, että tänään olen rauhassa. Soitan ehkä lapsille, tai laitan viestin. Kerron miten paljon rakastan heitä ja miten ihanaa oli, että he syntyivät. Voi sanoa itselleen, että tänään en soita, en viestittele kun en jaksa. Sekin on ihan oikein.

www.tukinet.net > Tietopalvelut > Tarinat > Askel ja aina vaan uusi askel

Tukinetin tarinat
 
Tukinet-palvelusta vastaa Suomen Mielenterveysseura.
Palvelukuvaus | Copyright
Netland-tuotantoa