Suoraan sisältöön
Tänään on perjantai 22.3.2019 klo . Onnea Vihtori | Lähetä kortti
 
www.tukinet.net - kriisikeskus netissä
Login
Käyttäjätunnus
Salasana
 
Solmussa-chat
Solmussa
Seuraava päivystysaika:
ma 25.3.2019 klo 15.00
Liveryhmät
Tulossa:
ma 25.3.2019 klo 17.00
Teema: Sinuiksi-chat transfeminiinisyydestä.
Sinuiksi-chat sukupuoli-identiteetistä.
Sinuiksi-chat sateenkaari-ihmisille
Tulossa:
ma 25.3.2019 klo 18.00
TATU-chat tapaturmaisesti tai potilasvahingon kautta vammautuneille tai sairastuneille nuorille
TATU-chat
Linko
Haku
 
Tuki mukanasi - m.tukinet.net
Tuettu veikkauksen tuotoilla
Tulosta

www.tukinet.net > Tietopalvelut > Tarinat > Pieni tarina eletystä elämästä

Pieni tarina eletystä elämästä

Takaisin tarinoihin

Tarinat > Pieni tarina eletystä elämästä
Anonymix 22.09.2013
Synnyin kohta 60 vuotta sitten pienellä paikkakunnalla ns. yksinäisenä lapsena, äitini ei siis ollut avioliitossa. Elin äidinäitini kanssa elämääni n. 16 vuotiaaksi. Äiti meni tahollaan aikanaan avioon ja sain 3 sisarpuolta. Kävin kansakoulun, olin hyvä oppilas. Kiusatuksi tosin tulin ja nimittely oli joskus rankkaakin, osasin pitää puoleni, enkä jäänyt onneksi alakynteen. Olisin halunnut oppikouluun, mummo ei päästänyt edes pääsykokeeseen. Kävin sitten ammattikoulun, jossa tapasin mieheni. Olimme nuoria ja rakastuneita. 3 vuotta seurustelun jälkeen aloin odottaa lasta ja menimme naimisiin. Miehellä oli suht hyväpalkkainen työ, tosin hän oli paljon poissa matkatöissä. Elimme lapsen kanssa kaksin. Sitten astui kuvaan kuningas alkoholi, aluksi vain naapurin muiden kotona olevien äitien kanssa lasit viiniä, mutta kun se ei enää riittänyt aloin juoda yksin.

Juominen kesti 15 vuotta ja loppuaikana se oli kauheaa. Saatoin olla päiväkausia pois kotoa jossain ryyppyremmissä. Sain 2 kertaa delirium-kohtauksen ja jouduin hoitoon psykiatriseen sairaalaan. Toisen deliriumin jälkeen pääsin sairaalasta suoraan a-klinikalle katkaisuun, jossa minut vieroitettiin bentsoista. Siitä alkoi hidas toipuminen. Matka oli pitkä ja vaikea. Terapia alussa 2-3 kertaa viikossa. Hyvät hoitosuhteet lääkäri ja terapeutti olivat ensiarvoisen tärkeitä. Heitä kiitän.

Nyt olen ollut juomatta n. 15 vuotta muutamaa retkahdusta lukuunottamatta. Kohdalleni osui hyviä ihmisiä, uskon että he olivat niitä arjen enkeleitä. Pääsin työelämään kiinni, opiskelin työn ohessa iltaisin ja nyt minulla on hyvä työpaikka, mukavat työkaverit. Onneksi en menettänyt ainoan lapseni luottamusta, hän on ollut tukena ja turvana vaikeissa tilanteissa, vaikka sai kärsiä alkoholismista perheessä lapsuudessaan varmaan enemmän kuin ikinä toivoisi kenenkään lapsen kärsivän.

Minulla on 3 ihanaa lapsenlasta ja koetan olla mahdollisimman paljon heidän elämässään mukana, kannustaa ja tukea. He ja poikani ja miniäni ovat parasta elämässäni.

Onneksi olen säilyttänyt terveyteni ja koetan nähdä elämän valoisia puolia vaikka aina se ei ole helppoa.

Luen paljon, kuuntelen musiikkia, pyöräilen, kävelen syksyisessä säässä ja nautin siitä että olen elossa, toisinkin olisi voinut käydä.

Aina on toivoa ja jossain se valon pilkahdus näkyy harmaankin päivän keskellä.

Iloa ja valoa syksyyn :bd

www.tukinet.net > Tietopalvelut > Tarinat > Pieni tarina eletystä elämästä

Tukinetin tarinat
 
Tukinet-palvelusta vastaa Suomen Mielenterveysseura.
Palvelukuvaus | Copyright
Netland-tuotantoa