Suoraan sisältöön
Tänään on perjantai 22.3.2019 klo . Onnea Vihtori | Lähetä kortti
 
www.tukinet.net - kriisikeskus netissä
Login
Käyttäjätunnus
Salasana
 
Solmussa-chat
Solmussa
Seuraava päivystysaika:
ma 25.3.2019 klo 15.00
Liveryhmät
Tulossa:
ma 25.3.2019 klo 17.00
Teema: Sinuiksi-chat transfeminiinisyydestä.
Sinuiksi-chat sukupuoli-identiteetistä.
Sinuiksi-chat sateenkaari-ihmisille
Tulossa:
ma 25.3.2019 klo 18.00
TATU-chat tapaturmaisesti tai potilasvahingon kautta vammautuneille tai sairastuneille nuorille
TATU-chat
Linko
Haku
 
Tuki mukanasi - m.tukinet.net
Tuettu veikkauksen tuotoilla

www.tukinet.net > Ryhmät > Avoimet ryhmät > Aikuisen elämää > Rahat riittämään

Rahat riittämään

Seuraat keskustelua luku-tilassa. Osallistuaksesi keskusteluun rekisteröidy palveluun ja hae kirjoitusoikeutta.
Aikuisen elämää > Rahat riittämään, viestejä 194 kpl, sivu 3 / 39
satoshi 29.11.2016 klo 11.36
Minusta on hienoa jos on hoksannut opetella luomuun.
Kokeilin jonkun aikaa luomutomaatteja ja sitten huomasin, miten erilaiselle "tavallinen" maistuu. Outo karheus ja sivumaku vaikka kuinka pesisi. Luomuista kasvatan aina keväällä omat luumu- tai kirsikkatomaatit. Onhan oma sato aina paremman makuista kuin mikään muu! Saan myös tutun kautta luomukananmunia edullisesti, halvemmalla kuin halvimpia normimunia kaupasta. Vaikka jostain joutuisikin säästämään, niin tuskin sun "aina" tarttee ostaa sitä halvinta. Jotain juttuja voi kasvattaa ihan vaikka kerrostalon sisäikkunalaudalla. Mulla tulee tomaatteja, persiljaa, minttua, sitruunamelissaa, basilikaa ja ruohosipulia. Joskus kokeilin myös chiliä. Ehkä voit kysyä kunnalta tai tutuilta pientä maaplänttiä missä voisit kasvatella ruokaa. Tutuille maksat tietenkin osan sadonkorjuulla. Ruoan kasvattelu on hauskaa puuhaa ja ehkä jopa ostelua halvempaa.
Axuli83 29.11.2016 klo 22.09
Ite oon taas aika ehdoton että oltava kotimaista. Ulkomaiset vihannekset ja kasvikset ei vaan maistu niin hyviltä. Omenatkin varmaan geenimanipuloitu niin sairaan isoiksi :oho!

Ulkomaisissa on vielä myrkkyjäkin enemmän kun tulevat pidemmän matkan takaa ja pitää taata säilyvyys.
Lihasta ja kalasta en tingi yhtään. Oltava 100 % suomalaista. Kanaa en syö.

Oli sitten luomua, allergioita tai periaatteita niin ruoka maksaa paljon enemmän kun se että ottaa aina halvimman hyllyltä. Ja niin oon joskus joutunutkin tekemään. Se ei oo kivaa :(. Se halvin kun ei aina ole se terveellisin.

Mailis 03.12.2016 klo 13.24
Minäkin yritän ostaa kotimaista. Se on puhtaampaa. Joskus joudun ostamaan kaupan omia halpamerkkejä. Mutta on niissäkin kotimaisia.
Kaikista kivointa on ostaa pienen, kotimaisen tuottajan tuotteita. :)

Kun saa maksut maksettua ja rahat riittämään niin tulee hyvä mieli. Ei se ihan aina onnistu mutta kuitenkin on yrittänyt.

Mukavia ilmaisia iloja on ainakin lenkkeily ja kirjasto. Sellainen toivottavasti joka pitäjästä vielä löytyy.

Tuubihuivi 04.12.2016 klo 02.15
Mukava ja hyödyllinen ketju tämä :) Luin läpi ja sainkin jo vinkkejä säästämiseen. Itsellä vähän ongelmallista näin työmarkkinatuen varassa kun pitäisi tinkiä niin monesta asiasta joihin on aiemmin tottunut. Kaikkeen ei ole olemassa halpisversioita ja sekin riippuu taas monesta asiasta että mikä käy kellekin esim. ei voi käyttää mitä tahansa kosmetiikkaa tms. allergian vuoksi. Auton pito on kallista, vaikk olen jakanut vakuutusmaksun kolmeen erään. Auto on kuitenkin pakko olla pakollisten menojen vuoksi. Lehtitilaukset lopetin melkein kaikki, ja olen tehnyt enimmäkseen itse ruokaa kotona. Vielä kun saisi tehtyä esim. sunnuntaisin ison satsin ruokaa josta voisi pakastaa sopivia annoksia viikolle. Yritän ajatella tämän säästämisen ikäänkuin harrastuksena mutta vaikeaa se on. Osteleminen tuo hyvää mieltä aina vähäksi aikaa :( Sitten on kuitenkin morkkis kun ei olisi ollut varaa. Mielelläni kuulisin vinkkejä miten rahan saisi poikimaan, säästöön ei oikein pysty laittamaan kun ei ole mistä laittaa, hyvä että saa pakolliset menot maksettua.
satoshi 04.12.2016 klo 09.12
Hienoja pointteja kaikilla. Ruoka vaikuttaa suoraan mielen ja kehon terveyteen. terveys taas terveyskuluihin ja ne taas omaan talouteen :) Sittenhän noita on joitain luomu- ja ruokarinkejä, kuulin jostain mutta ite en oo vielä tullut kokeilleeksi joten en tiijä hinnoista ja laadusta mitään.

Netistä löytyy veloituksetta myös veloista vapautumis-blogeja. Kantsii katsoa sellainen, joka tuntuu ihan aidolta projektilta kirjoittajalle. Niistä voi saada hyviä ideoita! Samalla kannattaa kirjastossa kuikuilla tietokirjallisuus- ja taloushyllyjä, aiheella oma taikka henkilökohtainen talous.

Jokaisen laskun maksettua kantsii iloita. Ja jos selviää koko kuun laskuista niin sitten saa palkita itseään. Palkkiot on tärkeitä. Ne motivoi sillonkin kun pilvet haittaa näkemästä päivänvaloa. Palkkioita varten on hyvä tehdä itselle valmiiksi kassa niitä varten ja sitten suunnitelma.
Mitä rahoja siihen kerätään, millon sen saa avata, paljonko sieltä saa ottaa ja kuinka usein.

Onko se vaikka pullokuitteja ja taskunpohjia tai vaikka 1% kaikista tuloista? Meniskö sinne veronpalautuksia tai tilien korkoja? bonuksia? Saisko sen avata vain kerran kuussa vai aina täyttyessään? saako sen tyhjentää kokonaan, vai saako ottaa vain puolet? Ehkä se toinen puolikas pitääkin laittaa tuottamaan (osaamista, kasvua tai säästöjä)?

 
Ensimmäinen sivu; Edellinen sivu; | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | Seuraava sivu; Viimeinen sivu;
Edellinen otsikko  |  Seuraava otsikko

www.tukinet.net > Ryhmät > Avoimet ryhmät > Aikuisen elämää > Rahat riittämään

Tule mukaan Poroelämään!
 
Tukinet-palvelusta vastaa Suomen Mielenterveysseura.
Palvelukuvaus | Copyright
Netland-tuotantoa