Suoraan sisältöön
Tänään on sunnuntai 24.2.2019 klo . Onnea Matti, Matias | Lähetä kortti
 
www.tukinet.net - kriisikeskus netissä
Login
Käyttäjätunnus
Salasana
 
Solmussa-chat
Solmussa
Seuraava päivystysaika:
ma 25.2.2019 klo 15.00
Liveryhmät
Tulossa:
ma 25.2.2019 klo 17.00
Teema: Sinuiksi-chat sukupuolen moninaisuudesta.
Sinuiksi-chat sukupuoli-identiteetistä.
Sinuiksi-chat sateenkaari-ihmisille
Tulossa:
ma 25.2.2019 klo 19.00
Teema: Lapsitoive-vertaischat.
Simpukka-chat
Simpukka-chat
Linko
Haku
 
Tuki mukanasi - m.tukinet.net
Tuettu veikkauksen tuotoilla

www.tukinet.net > Ryhmät > Avoimet ryhmät > Aikuisen elämää > Masentuneiden foorumi

Masentuneiden foorumi

Seuraat keskustelua luku-tilassa. Osallistuaksesi keskusteluun rekisteröidy palveluun ja hae kirjoitusoikeutta.
Aikuisen elämää > Masentuneiden foorumi , viestejä 1833 kpl, sivu 362 / 367
minäitse89 11.02.2019 klo 10.26
Onko sulla paha olo maanvaiva, kun olet jotenkin niin kireä koko ajan? Ja kyllä minä opiskelen joten tiedän mitä työn teko on.

Tammyka 11.02.2019 klo 11.33
Opiskelu on vähän eri asia kuin työn teko. Siinä voi vähän itsekin aikataulua säätää, ei tarvitse niin tiukilla olla koko ajan. Täällä valitetaan ihan kaikesta. Mikään ei tunnu koskaan riittävältä. Jos on jo vuosikausia ollut peiton alla ja kutonut sukkaa ja se ei ole oloa parantanut eikö olisi jo syytä kokeilla jotakin muuta. Työn teko vaikkakin pienemmällä volyymilla voisi olla hyvä ajatus. Se, että on hyödyllinen ihminen saa itsetunnonkin kohoamaan.
minäitse89 11.02.2019 klo 12.50
Pitäisi varmaan perustaa valitus foorumi. En tiedä mikä tän foorumin funktio oikein on? Minä tämän kyllä perustin, mutta en nyt tarkoittanut kuitenkaan että tämä olisi se valitus foorumi... Tarkoitin ehkä sitä että täällä voisi keskustella masennuksen tuomista ongelmista. En nyt tarkoittanut että täällä pitäisi koko ajan valittaa kuinka perseestä elämä on...
Purjevene 11.02.2019 klo 13.19
Masennus ymmärtääkseni on juuri sitä, että oma elämä ja kaikki asiat näyttävät toivottomilta, eikä väkisinraataminen tunnu päättyvän ikinä (pahimmillaan kaikki elämää ylläpitävä toiminta tuntuu tältä), eikä siihen voi itse vaikuttaa mitenkään.

Sairaus on minusta paljolti irrallinen ulkomaailmasta. Vaikka ihmisellä olisi kaikki käytännön elämän asiat kuinka hyvin tahansa, voi masennus iskeä. Silloin on ihan sama (lähes sama), kuinka ymmärtäväinen puoliso on tai kuinka ihania lapsia tai kuinka motivoiva työpaikka tai kuinka hyvin taloudellisesti asiat ovat jne. Masennus on sisäpuolella. Ehkä voi olla sellaistakin masennusta, joka tulee pelkästään ulkoisista tekijöistä. Omani on ainakin vahvasti sisäsyntyistä.

Siinä mielessä "valittaminen" on minusta aivan masennuksen oireiden keskiössä. Vielä syvemmässä masennuksessa ei jaksa enää valittaakaan, kun ei ole mitään tarvetta mihinkään kontaktiin. Kaikki on kuollutta.

Tiffany3 11.02.2019 klo 13.42
Tuntuu vähän siltä, että kun on saanut masennusdiagnoosin ei edes tarvitse yrittää itse mitään. Sen kun vain olla jöllöttää siinä masennuksen tilassa. Muut tekevät kaiken ja ymmärtävät loputtomiin. Kaikissa muissa sairauksissa tähdennetään omaa yritystä ja kuntoutusta. Halvaantunuttakaan ei jätetä vuoteeseen makaamaan, vaan kivulias kuntoutus aloitaan melko pian.
Tämä masennus näyttää jatkuvan joillakin vuosikausia, se on tosi masentavaa...
 
Ensimmäinen sivu; Edellinen sivu; | 357 | 358 | 359 | 360 | 361 | 362 | 363 | 364 | 365 | 366 | Seuraava sivu; Viimeinen sivu;
Seuraava otsikko

www.tukinet.net > Ryhmät > Avoimet ryhmät > Aikuisen elämää > Masentuneiden foorumi

Apua arkielämän kriisitilanteissa - www.tukinet.net
 
Tukinet-palvelusta vastaa Suomen Mielenterveysseura.
Palvelukuvaus | Copyright
Netland-tuotantoa