Suoraan sisältöön
Tänään on lauantai 23.6.2018 klo . Onnea Aatto, Aatu, Aadolf | Lähetä kortti
 
www.tukinet.net - kriisikeskus netissä
Login
Käyttäjätunnus
Salasana
 
Solmussa-chat
Solmussa
Seuraava päivystysaika:
ma 25.6.2018 klo 15.00
Liveryhmät
Tulossa:
ma 25.6.2018 klo 18.00
Teema: Transihmisten ja sukupuoltaan pohtivien keskustelu.
Sinuiksi-chat sateenkaari-ihmisille
Sinuiksi-chat sateenkaari-ihmisille
Tulossa:
ti 26.6.2018 klo 18.00
Teema: Elämänkatsomuksellinen ja hengellinen keskustelu.
Sinuiksi-chat sateenkaari-ihmisille
Sinuiksi-chat sateenkaari-ihmisille
Linko
Haku
 
Tuki mukanasi - m.tukinet.net
Tuettu veikkauksen tuotoilla

www.tukinet.net > Ryhmät > Avoimet ryhmät > Parisuhde, koti ja perhe > Raskaus ja parisuhteen haasteet

Raskaus ja parisuhteen haasteet

Seuraat keskustelua luku-tilassa. Osallistuaksesi keskusteluun rekisteröidy palveluun ja hae kirjoitusoikeutta.
Parisuhde, koti ja perhe > Raskaus ja parisuhteen haasteet, viestejä 4 kpl, sivu 1 / 1
Ronjanenn 14.05.2018 klo 00.36
Hei!

Minulla on kohtuullisen stressaava elämäntilanne tällä hetkellä ja kaipaisin ulkopuolista näkökulmaa tähän tilanteeseen kovasti.

Olen 31-vuotias ja opiskelen. Viime vuoden lopulla tutustuin mieheen, jonka kanssa jatkoimme tapailua säännöllisen epäsäännöllisesti. Noh, tässä keväällä selvisi, että olenkin raskaana. Tämä oli minulle iloinen yllätys ja mieskin oli onnellinen tästä uutisesta. Minua kuitenkin mietityttää kaikki kovin paljon parisuhteeseen liittyen. Minulla on huonoja kokemuksia aiemmista parisuhteistani ja koen jonkinlaista postraumaattista stressiä tässä elämäntilanteessa.

Olen huomannut alusta alkaen, että mies on hieman kontrolloiva. Hän järjesteli asuntoani tammikuussa, kritisoi kämppäni järjestystä ja tonki kaappeja. Hän kritisoi opiskeluani ja elämääni muutenkin. Hän ei ymmärtänyt, miksen käy opintojen ohella töissä ja muuta mukavaa, eikä millään ymmärtänyt, ettei aika riitä. Hän ei samalla ymmärtänyt myöskään, miksi käytin opintoihini niin paljon aikaa.

No, muuten päällisin puolin oikeinkin fiksun oloinen mies, mutta välillä hän saa ihmeellisiä kohtauksia, jolloin alkaa lällättää ja ärsyttää mua jotenkin, aivan kuin joku 4-vuotias pikkulapsi ja hän loukkaantuu ja suuttuu, jos pyydän häntä lopettamaan ja sanoo minua liian herkäksi.

Hän katselee meille yhteistä asuntoa, samalla hoputtaa mua opinnoissa ja koska en tule juurikaan tukia saamaaan, jos yhdessä asumme, niin hän sanoi, että hän saattaa riidan tullen aukoa mulle päätä siitä, että hän joutuu maksamaan niin paljon kaikkea. Hän jopa hermostui, kun sanoin, etten todellakaan ole opintoja tekemässä ennen kuin vauva on vähintään puoli vuotias ja sen jälkeenkin vain osittain, koska en voi olla aamusta iltaan poissa.

Tästä kaikesta on tullut nyt niin hirveä stressi, etten kestä. Minulla ei ole yhtään turvallinen olo muuttaa hänen kanssaan yhteen. Pelkään, että hän alkaa ilkeillä siitä, että joutuu maksamaan enemmän asumisesta ja elämisestä. Tuntuu, että teen niin tai näin, niin mikään vaihtoehto ei ole hyvä. Hän jo sanoi, ettei erikseen asuminen ole vaihtoehto. Olen kyllä itse semmoistakin miettinyt, koska emme ole kauaa tunteneet ja hänellä on ihmeellinen kontrolloimisen tarve. Tunnen olevani loukussa tän asian kanssa.

Olen ajatellut, että ainakin kesän yli asun tässä omassa kämpässäni ja keskityn omaan jaksamiseeni, opintoihin ja raskaudesta selviämiseen (ollut ainakin tähän asti todella vaikeat pahoinvoinnit yms.).

Olisiko kenelläkään neuvoja tai ajatuksia tähän?


Diana11 14.05.2018 klo 12.06
Moikka Ronjanenn

Vaikutat fiksulta ja ajattelevaiselta ihmiseltä. Sitä ihmettelen kuitenkin, ettet ota omia ajatuksiasi ja tunteitasi aivan todesta. Korvaatkohan ne jollain tapaa kuvitelmilla siitä, minkä haluaisit ja toivoisit olevan totta? Myös raskaushormonit voivat vaikuttaa asiaan.

Sinullahan soivat hälytyskellot todella kovaa. "Vaara, vaara!"-liput liehuvat ja punainen valo vilkkuu. Miksi et ota niitä sataprosenttisesti huomioon?

Koska muiden ihmisten elämäntilanteita ei ulkopuolinen voi koskaan täydellisesti hahmottaa, voin vain kertoa, mitä itse tekisin vastaavassa tilanteessa.

En haluaisi olla missään tekemisissä kontrolloivan miehen kanssa (hän kuulostaa vahvasti narsistiselta ja suorastaan vaaralliselta). Lieväkin toisen arvosteleminen on huono asia, saati sitten "patisteleminen", toisen kodin järjestyksen muuttaminen jne. Nämä viittaavat siihen, että oma tahtosi aiotaan murtaa, jotta sinua olisi helppo käyttää hyväksi. Seuraavana ovat vuorossa perheestä ja ystävistä eristäminen. Jos olisin tuossa tilanteessa, lähtisin äkkiä karkuun ja niin kauas kuin ikinä pääsisin. Vihoviimeistä olisi joutua muuttamaan yhteen. Kokisin silloin vaarantavani paitsi itseni, myös vielä syntymättömän lapseni.

Kuuntelisin itseäni ja ottaisin itseni todesta, enkä luopuisi hitusestakaan itsemääräämisoikeuttani.

En voi kuin huokailla täällä ja surra maailman mielettömyyttä.

Ja toivoa sinulle onnellista tulevaisuutta.

tähtitalvikki 14.05.2018 klo 13.57
Sinulla on hankala tilanne. Ajatuksia se herättää. Kannustan, että ajattelet ja keskityt omaan hyvinvointiisi. Silloin tuleva lapsesikin voi hyvin. Yhteen muuttamista kannattaa harkita tarkkaan, jos siihen on epäilyjä. Kuuntele itseäsi ja hälytyskellojasi. Voimia oikeisiin päätöksiin.
matson2 16.05.2018 klo 16.41
Hyvä Ronjanen! Kun luin tuon sinun kirjoituksesi tuli heti sellainen olo, että se mies on tyypillinen narsisti, niinkuin jo toinenkin henkilö tuossa sanoi. Itse olen ollut sellaisen kanssa naimisissa 20 vuotta ja siitä ei hyvää seurannut. Itse olen mies ja eronnut siitä suhteesta. Itse sinun pitää päätöksesi tehdä ja aika hyvin tunnut sen jo tietävänkin Tsemppiä elämällesi, sitä voi ihan hyvin elää ilman tuollaista kaveriakin. Mutta varaudu silti ongelmiin kaverin suhteen lapsen huoltajuudesta voi tulla todella kovia kiistoja.
 
Edellinen otsikko  |  Seuraava otsikko

www.tukinet.net > Ryhmät > Avoimet ryhmät > Parisuhde, koti ja perhe > Raskaus ja parisuhteen haasteet

Apua arkielämän kriisitilanteissa - www.tukinet.net
 
Tukinet-palvelusta vastaa Suomen Mielenterveysseura.
Palvelukuvaus | Copyright
Netland-tuotantoa