Suoraan sisältöön
Tänään on lauantai 23.3.2019 klo . Onnea Akseli | Lähetä kortti
 
www.tukinet.net - kriisikeskus netissä
Login
Käyttäjätunnus
Salasana
 
Solmussa-chat
Solmussa
Seuraava päivystysaika:
ma 25.3.2019 klo 15.00
Liveryhmät
Tulossa:
ma 25.3.2019 klo 17.00
Teema: Sinuiksi-chat transfeminiinisyydestä.
Sinuiksi-chat sukupuoli-identiteetistä.
Sinuiksi-chat sateenkaari-ihmisille
Tulossa:
ma 25.3.2019 klo 18.00
TATU-chat tapaturmaisesti tai potilasvahingon kautta vammautuneille tai sairastuneille nuorille
TATU-chat
Linko
Haku
 
Tuki mukanasi - m.tukinet.net
Tuettu veikkauksen tuotoilla

www.tukinet.net > Ryhmät > Avoimet ryhmät > Parisuhde, koti ja perhe > Narsistiko?

Narsistiko?

Seuraat keskustelua luku-tilassa. Osallistuaksesi keskusteluun rekisteröidy palveluun ja hae kirjoitusoikeutta.
Parisuhde, koti ja perhe > Narsistiko?, viestejä 8 kpl, sivu 2 / 2
SanskuE 13.04.2018 klo 13.28
Heippa isabella0 kuullostaa niin tutulta tuo käytös... meillä oli kans miehellä huono itsetunto. Jouduin kehumaan jostakin joka päivä muuten alkoi mököttää jos ei saanut kehuja ja sitten kaikki kotityöt ja muut jäi minun niskoille koska mies vetäytyi omiin oloihin ja "potki" minut pihalle omasta elämästään eli juurikin ei puhunut, vastasi muutamalla sanalla jos kysyi jotain. Mökötyksen kesto vaihteli paljon ja sen alkamista ei oikein pystynyt ennustaa.

Jalustalle nostaminen on kans tuttujuttu. Jossain vaiheessa meni siihen että nosti itseään jalustalle myös ystävien ja sukulaisten läsnäollessa ja teki sitä niin että jos olin tehnyt jotakin esim maalannut huoneen tai säästänyt rahaa ja ostin itselleni auton niin hän kertoi että hän on maalannut ja hän on ostanut minulle auton....

Teki kyllä ruokaa oli erittäin hyvä ruuan laittaja. Keitti kahvit, toisinaan toi jopa aamupalat sänkyyn mutta läheisyys puuttui myös. Ei halailua tai edes hetken vierekkäin istumista... seksiä silloin kun hän halusi jos en suostunut niin lähti ovet paukkuen tuli joskus myöhään illalla tai aamuyön tunneilla takasin. Jossain vaiheessa alkoi salaiset testailut "joo työkaveri vaan viestiä laittaa" ja toiseen huoneeseen meni viestittelemään ja naureskelemaan. Eron jälkeen sain ihmisiltä kuulla että oli pettänyt useaan otteeseen itse en häntä siitä kiinni saanut. Syytti minua pettämisestä vaikka koskaan en ole pettänyt. Jotenkin varmaan omatunto teki kepposet ja syytti sitten minua omasta teostaan ja osaltansa juuri se että häntä ei saanut kritisoida mistään niin käänsi omat virheensä aina jotenkin minun syyksi.

Empatia kykyä löytyi silloin kun hän pystyi hyötymään siitä jos hänen osoittamasta empatiasta toiselle ei ollut hänelle hyötyä niin sitä oli turha odottaa. Riitojen jälkeen jos, oli ymmärtänyt että hänenkin toiminnassa on vikaa, meni hetken aikaa hyvin toi kukkia vei syömään toimi ns normaalisti keskusteli ja ymmärsi mutta joka kerta tämä "korjaus liike" alkoi pikkuhiljaa hälvenemään. "Parempaa" hetkeä kesti viikosta kuukauteen tai kahteen ja sitten palattiin pikkuhiljaa vanhaan käytökseen takaisin.

Käytiin pariterapiassa useita kertoja usean kuukauden ajan. Näistä ei kuitenkaan ollut hyötyä koska hän ei yksinkertaisesti ymmärtänyt omaa käytöstään ei nähnyt siinä mitään väärää tai jos hetkellisesti näki niin jokin päässä tuli ja jyräsi tämän pienen ymmärryksen muutoksen. Lopulta terapeutti sanoi suoraan että kyseessä on narsisti ja jos narsisti ei itse ymmärrä omaa käytöstään niin hän ei tule muuttumaan. Jos haluat tulla narsistin kanssa toimeen joka ei näe omaa käytöstään niin sinun on vain alistuttava siihen.

Tiedän tunteen kun välität ihmisestä mutta tiedät maalaisjärjelläkin että kaikki ei ole kohdallaan niin siitä on todella raskasta lähteä tekemään korjausliikettä varsinkaan jos toinen ei pysyvästi pysty käsittämään asioita joista yrität puhua.

Mietin myös että voiko miehelläsi olla tunne-elämän säätelyn vaikeus eli juurikin ei osaa hahmottaa toisen tunteita seurauksena omista teoista??? Tiedä häntä niinkuin sanoit diagnoosia on paha normi ihmisen sanoa eikä kyllä pidäkkään diagnosoida kuin vain ammatti ihmisten.

Mutta ennenkaikkea haisua asiasta on. Et ole ainut joka saman kaltaisen asian kanssa on paininut enemmän tai vähemmän, raskaammin tai kevyemmin meitä on monia!

Kuitenkin muista sinä elät sinun elämää sinulla on vain tämänhetkinen elämä. Haluatko elää sen jännitys tilassa odottaen joko tämä olisi se hyvä lopullinen käänne. Sinun pitää saada olla sinä joka voit miehellesi puhua asiasta mitä päässä liikkuu ilman että tarvitsee miettiä mikä on reaktio. Olla tasavertainen oma itsensä toisen vierellä!

Uskon että saatte asiaa ratkaistua. Voimia se vaatii mutta kun lopullinen järjestys löytyy niin se palkitsee ja ennenkaikkea se epävarmuuden kuori joka lähtee pois antaa tilaa hengittää ja tuo todella paljon lisää asioita elämään joko omaan tai yhteiseen!

Pidän peukkuja sinulle ja ennenkaikkea muista että elät ensisijaisesti itsellesi et voi olla tasavertainen jos et saa sanottua asioita eikä toinen niitä sitten edes ymmärrä. Puhuminen on se tärkein sen kun saa onnistumaan niin saa asioita eteen päin joko toinen ymmärtää tai sitten ei mutta puhukaa siitä löydät ratkaisun.

Kevät tulee aurinko paistaa varjoihinkin tulee valoa :mflw

Sonkkuli-21 16.04.2018 klo 18.04
Heissan tuttu juttu,tutustuin exääni koulussa ja hän oli aluksi minulle tosi kiva,ihana ja niin edelleen oltiin kanssa noin 2,5 vuotta ,mutta lopuksi asiat alkoivat mennä siihen että hän oli todella mustasukkainen parhaasta kaveristani joka on siis miespuolinen ,nyt tilanne on mennyt siihen että olemme eronneet 5-6 kk sitten ja hän joka päivä häiriköi minua ja jopa uhkailee oikein luulee että voisi omistaa minut.
Isabella0 19.04.2018 klo 18.28
Moikka moi ja kiitos kommenteistanne.
Meillä oli tässä pieni episodi taas ja kiukkuissani sanoin muuttavani tämän vuoden puolella pois. Sanoin että nyt tämä suhde riittää minulle, en jaksa enää.
Mies sanoi olevansa onnellinen kuin sain viimeinkin tehtyä päätöksen.
Tästäkään en tiedä mitä hän oikeasti ajattelee.

Tämä mies ei "omista" eikä ole mustasukkainen . Mies ei pyydä jäämään eikä anelis miettimään. En edes tiedä mitä mies ajattelee kun ei puhu. Siksi kaikki on niin hankalaa .
Tänään taas muutin mieltäni , haluan vielä miettiä ja selvittää ajatuksiani , miksikö? Sitä en todellakaan tiedä, syvällä sisimmissäni ( olen hokenut tätä itselleni ääneen koko päivän) tiedän ettei mikään tule muuttumaan enkä minä saa miestä ymmärtämään hänen omaa käyttäytymistään. Kirjoitin kaikki hyvät ja huonot asiat paperille , jonka sitten revin suutuksissani . Kirjoitin ne samat asiat myös tietokoneelleni , tiedoston onnistuin hävittämään. Kirjoitin sen uudelleen ja lähetin sähköpostiini , yritin kopioida tekstiä kansioon mutta sain senkin katoamaan , tulin tulokseen ettei minun kuulu näyttää koko tekstiä miehelleni sen vuoksi että onnistuin koko ajan hävittämään sen.

Kerroin miehelle viestillä nämä ajatukseni , että olen muuttanut mieleni . Pyysin häneltä rehellistä kommenttia aiheeseen mutta sain vastauksen " ei juuri nyt" . Enkö saanut vastausta koska päätin asian häneltä kysymättä? Tätäkin olen pohtinut tänään paljon.

Tässä nyt odotellaan. Lähden viikonlopuksi tyttäreni luokse . Kuvittelen mielessäni että tämä jotenkin saattaisi auttaa , olla hetken eriosoitteessa mutta todellisuudessa tiedän ettei sillä ole mitään merkitystä olenko kotona vaiko poissa , tilannetta se ei tule muuttamaan. Ajattelin vain kysäistä että sopiiko hänelle että menen , tiedän jo vastauksen, ei hän kiellä mutta voisi tuntea tulevansa huomioiduksi .
Mies on joskus aikoinaan minulle sanonut ettei hän voisi koskaan kieltää minulta mitään . Kertoi esimerkin että jos vaikka tahtoisin mennä vieraisiin niin ei hänellä olisi oikeutta kieltää sitäkään . Tämä piirre ei taida olla tyypillistä narsistille .

Olen huomannut että miehen itsetunto on huono. Varasin autolleni korjaus ajan korjaamolta . Kerroin etten voi luottaa siihen että mies suostuisi sen korjaamaan ( katteettomat lupaukset) myöskin se että korjaamolle vienti on helpompaa ja nopeampaa . Luulen että tämä oli miehelleni kova paikka, mahdollisesti hän nyt otti tämän itseensä ja mahdollisesti kuvittelee olevansa jotenkin huonompi .
Hyvä esimerkki myös tämä: Sain ystävältä keittiöömme juurikin sopivan naulakon patalapuille. Miehellä patalaput ovat roikkuneet ikkunakarmissa ( jo silloin kun muutin tähän taloon ) . Pyysin miestä laittamaan naulakon paikoilleen, hän laittoin, olin iloinen ja kiittelin ja sanoin että nehän passaavat tuohon todella hyvin
:) johon mies tuumasi että eikös hänenkin idea ollut ihan hyvä . Kokiko mies tässäkin asiassa olevansa jotenkin huonompi ? Tämä on aivan älytöntä kun oikeasti joutuu miettimään miten mitäkin sanoo kun olen tottunut puhua pälpättämään miettimättä.
Joko tuo on jonkin asteen mustasukkaisuutta, herkkyyttä ja huonoa itsetuntoa hänen mielessään/ päässään. En koskaan ole itse ajatellut niin että mies ihmisenä olisi jotenkin huono. Usein olen kyllä sanonut etten halua "kilpailla" .

Tässä nyt yksinään iltaa vietän. Mies tuli töistä , kävi vaihtamassa vaatteet ja lähti samontein , korjaamaan kaverinsa kevaria hallille .
Minä pyysin aikoinaan vaihtamaan autooni ajovalon, meni 4 viikkoa kun hän sitten vihdoin vaihtoi sen, viimetippaan ennen katsastusta.
Luvataan paljon mutta ups , sehän unehtui .


 
Edellinen sivu; | 1 | 2 |
Edellinen otsikko  |  Seuraava otsikko

www.tukinet.net > Ryhmät > Avoimet ryhmät > Parisuhde, koti ja perhe > Narsistiko?

Apua arkielämän kriisitilanteissa - www.tukinet.net
 
Tukinet-palvelusta vastaa Suomen Mielenterveysseura.
Palvelukuvaus | Copyright
Netland-tuotantoa