Suoraan sisältöön
Tänään on perjantai 21.7.2017 klo . Onnea Johanna, Hanna, Jenni, Jenna, Hannele, Hanne, Jonna, Joanna | Lähetä kortti
 
www.tukinet.net - kriisikeskus netissä
Login
Käyttäjätunnus
Salasana
 
Solmussa-chat
Solmussa
Seuraava päivystysaika:
ma 24.7.2017 klo 17.00
Liveryhmät
Tulossa:
ti 25.7.2017 klo 18.00
Teema: Sateenkaarinuorten keskustelu.
Sinuiksi-chat sateenkaari-ihmisille
Sinuiksi-chat sateenkaari-ihmisille
Tulossa:
ke 26.7.2017 klo 18.00
Teema: Vertaistuesta voimaa!
Vammautuneen vierellä - vertaistukichat aivovammautuneiden läheisille
Vammautuneen vierellä
Linko
Haku
 
Tuki mukanasi - m.tukinet.net
STM tukee Veikkauksen tuotoilla

www.tukinet.net > Ryhmät > Avoimet ryhmät > Parisuhde, koti ja perhe > Mieheni salasuhde

Mieheni salasuhde

Seuraat keskustelua luku-tilassa. Osallistuaksesi keskusteluun rekisteröidy palveluun ja hae kirjoitusoikeutta.
Parisuhde, koti ja perhe > Mieheni salasuhde, viestejä 15 kpl, sivu 3 / 3
Lasagna 19.07.2017 klo 16.51
Hei kaikille. Olen uusi tällä palstalla, mutta olen seuraillut täällä keskusteluja aiemminkin. Minulla on takana lähes 20 vuoden avoliitto, joka törmäsi pari päivää sitten täysin karille. Meillä on ollut vaikeaa viimeiset 2-3 vuotta. Mies on ollut kriisissä itsensä kanssa, ei ole tiennyt mitä haluaa. Rakastaako vai eikö. Pari vuotta sitten alkoi viestittely työkaverin kanssa. Jäi viesteistä kiinni kun luin hänen auki jääneitä fb-sivujaan. En lukenut kaikkea, mutta sen verran että siellä sydämiä ja pusuja vaihdeltiin. Asia käytiin silloin läpi, ja mies sai vakuuteltua että kyse oli vain harmittomasta viestittelystä. Väitti lopettaneensa viestittelyn.

Ongelmat kuitenkin meillä jatkuivat. Mies halusi enemmän omaa aikaa ja annoinkin sitä. Oli töissä enemmän, lähti kavereiden kanssa risteilylle, mökille, minne milloinkin. Kävi töiden puolesta matkoilla. Osti moottoripyörän ja ajeli sen kanssa tunteja putkeen. Huomasin, että viestittely työkaverin kanssa jatkui. Jokin sai kuitenkin minut uskomaan että kyse on vain kaveruudesta. Alkuvuodesta hän halusi lähteä yksin lomamatkalle, tarvitsi kuulemma itsensä takia tehdä niin. Annoin mennä. Tuli takaisin syyllisyydentuntoisena ja muuttuneena. Siitä lähtien meillä meni paljon paremmin ja asiat alkoivat hiljalleen kääntyä positiiviseen suuntaan. Miehen omat ongelmat sen sijaan jatkuivat, tuli masennusta ja univaikeuksia. Kuvittelin, että nämä asiat ovat erillään toisistaan. Meillähän meni jo paljon paremmin.

Kunnes sitten toissapäivänä iski pommi. Sain tältä mieheni työkaverilta pitkän viestin, jossa hän kertoi että ovat seurustelleet jo parin vuoden ajan. Hän oli ollut koko ajan siinä uskossa että me olimme mieheni kanssa eronneet. Hänellä oli alkaneet epäilykset heräämään mieheni salamyhkäisyyteen. Sitten hänelle selvisi että asumme samassa osoitteessa ja auto on molempien nimissä. Asiat alkoivat pikkuhiljaa valkenemaan. Jatkoimme viestittelyä tämän naisen kanssa, ja selvisi että he olivat käyneet mm. ulkomailla keskenään monesti, harrastaneet vaikka mitä yhdessä, mökkeilleet jne. Tämä "oma loma" jonka mies niin kovasti tarvitsi ja saikin, oli myös heidän yhteinen matkansa. Minulle selvisi, että mieheni työkaveritkaan eivät tienneet minusta mitään. Minusta, jonka kanssa mieheni oli ollut yhdessä lähes 20 vuotta. Hän oli viettänyt täydellistä kaksoiselämää reilut kaksi vuotta.

Miehelleni selvisi pian, että käry oli käynyt. Yritti tavoittaa minua puhelimitse mutten vastannut. Kun vihdoin saavuin töistä kotiin, hän oli jäähyväiskirje kourassa lähdössä tappamaan itseään. Onneksi ehdin ajoissa. Sitä tuskaa en nimittäin olisi enää jaksanut kantaa.

On selvää, että hänellä ei ole kaikki kunnossa. Jotain on päässä naksahtanut ja pahasti. Eihän tervejärkinen tuollaista tee. Nyt hän alkaa tajuamaan mitä on mennyt tekemään, että on todella menettämässä ihan kaiken. Anoo takaisin, toista mahdollisuutta. Haluaa näyttää, että osaa korjata virheensä. Kaiken tämän jälkeen en osaa tuntea vihaa, pelkkää sääliä vain. En voi silti antaa anteeksi. Tämä oli nyt tässä.

En oikein tiedä mitä ajatella. En ole koskaan aikaisemmin eronnut kenestäkään. Mieheni oli ensirakkauteni. Olen täysin uuden edessä ja se pelottaa valtavasti. Kuitenkin samalla uskon, että asiat kääntyy vielä paremmaksi. Nyt on vain jotenkin selviydyttävä tästä tuskasta. Onneksi olen saanut valtavasti tukea lähipiiristäni. Mies sen sijaan on täysin yksin tuskansa kanssa. Vanhemmatkin käänsivät selkänsä.

Kiitos, kun luit. Voimia kaikille jotka ovat, tai ovat olleet samassa tilanteessa.

Keaton 19.07.2017 klo 17.19
Takana 20v yhteinen taival ja vaimoni 5v salasuhde paljastui lopullisesti 2v 4kk sitten. Tarinan tuntevat monet, joten ei siitä sen enempää. Tunteet ovat miedontuneet, mikään ei vahingoita, mikään ei riko. En haluaisi olla välinpitämätön, mutta en saa nyt jatkuneessa suhteessa sitä huomiota mitä toivoisin normaalissa parisuhteessa saavani. Olemme hyvä vanhempaintiimi, olemme hyvä, käytännönläheinen pari, joka kykenee selkeisiin pidemmänaikavälin suunnitelmiin, mutta emme me enää mikään rakkauspari ole.

Vaimollasi on edelleen salaisuutensa. Puhelimessa on edelleen keskustelu ja viestittelyohjelmia joiden olemassaolosta minulla ei ole tietoakaan. Ja kun avasin mitä siellä mahtaa olla, niin ensimmäisenä siellä oli vastassa kaveri jonka kanssa oli vienyt minua vuosia kuin litran mittaa. Vie ilmeisesti edelleenkin vaikka kovin hyvin yrittää peittää jälkensä. Mutta aina jää jotain.

Mutta miksi en lähde? Sama syy kuin kallantuoksulla. En varmasti jätä paikkaani, jotta siinä esitellään uusi isä minun lapsieni elämään. Mutta on käsittämätöntä kuinka tiukkaan koukkuun vaimoni voi jäädä rippuvaiseksi toisen ihmisen huomioon. Mutta en romahda enää. Koen vain vääryyttä, että tämä kolmas osapuoli elää omaa parisuhdettaan kuten mitään ei olisi koskaan tapahtunut. Hänen elämässään ei ole mikään tuhoutunut. Laittaa vain edelleen hymyileviä selfie-kuvia vaimolleni ja vinkkaa silmää, että kivaa on. Miten voi ihmisen moraali olla noin alhaalla? Tekisi mieli juottaa hänelle samaa katkeraa kalkkia, mutta oman sielunsa siinä vain myrkyttää.

Vaikka omaan parisuhteeseen investoisi vaikkapa kuun taivaalta, niin siitä saa takaisin vain sen mitä toinen on valmis osaltaan antamaan. Itse pitää punnita, että riittääkö se. Kaikkea ei voi saada. Olen saanut itselleni hyvän äidin lapsilleni, hyvän parin vanhempaintiimiin ja pragmaattisen myötäeläjän arjen sumplimiseen. En ole saanut häntä vain itselleni enkä intohimoisen rakkauden suhdetta vaikka seksi muuten toimiikin. Kyllä se nakertaa, mutta mikä olisi vaihtoehto? Tällä hetkellä status quo riittää minulle, mutta lopun elämääni en nykyistä tilannetta tule sietämään.

petettypuoliso 20.07.2017 klo 01.29
Kiitos monista rohkaisevista viesteistä. Meillä tilanne edelleen päällä ja olen väsynyt ja shokissa. Selvisi että noita naisia on ollut toinenkin. 3 vuotta sitte jo... kuinkahan monta loppupeleissä? Mökkeillyt nyt. En oikein jaksa mitään. Jotenkin rankkaa tietää että mieheni pettäny minua jo ainakin kolme vuotta sitten.. En tunne häntä enää? Etenkin ne kamalat viestit mitä luin. Muilla kokemusta sellaisista?
Lukossa 20.07.2017 klo 03.05
Lainaus:
Lasagna kirjoitti 19.7.2017 16:51
En oikein tiedä mitä ajatella. En ole koskaan aikaisemmin eronnut kenestäkään. Mieheni oli ensirakkauteni. Olen täysin uuden edessä ja se pelottaa valtavasti. Kuitenkin samalla uskon, että asiat kääntyy vielä paremmaksi. Nyt on vain jotenkin selviydyttävä tästä tuskasta. Onneksi olen saanut valtavasti tukea lähipiiristäni.

Hei, tarinasi oli jotenkin hurja. Minua mietitytti ehkä eniten se, että miehesi oli pimittänyt sinut työkavereiltaankin ja sitten tosiaan ilmeisesti myös valehdellut tällä toiselle olevansa vapaa. Minusta kyseessä on niin paksu valheiden verkko ja todellinen kaksoiselämä, että minäkään en olisi valmis suhdetta kyseisen miehen kanssa jatkamaan. Yleensä pettämistarinat ovat vähän erilaisia. Mitä tulee pärjäämiseesi, niin tietenkin pärjäät. Älä edes epäile sitä. Pärjäisithän silloinkin, jos miehesi olisi vaikka kuollut yhtäkkiä liikenneonnettomuudessa. Elämä muuttuu ja sinä muutut, mutta elämä jatkuu. Elämääsi tulee väistämättä uusia juttuja, jos annat sellaisten tulla. Minulla on takana kaksi kipeää eroa. Toinen ero oli pidemmästä suhteesta ja toinen lyhyemmästä, mutta eron luonne oli kipeä. Molempien erojen jälkeen kärsin, mutta myös minä sain tukea ja siitä oli paljon hyötyä. Sinulla on kuitenkin työ ja varmasti paljon muitakin hyviä elementtejä elämässäsi. Anna niiden kannatella sinua pahimman ajan yli. Hanki itsellesi ammattiapua, jos olet sen tarpeessa. Älä omaksu häpeäroolia. Sinun ei tarvitse hävetä sitä, että olet tullut petetyksi tai että olet eronnut. Pidä huolta itsestäsi ihan fyysisestikin eli muista syödä, juoda, nukkua, ulkoilla jne. Jos sinulla on univaikeuksia, niin hanki niihin vaikka lyhytaikaisesti unilääkkeitä pahimman yli päästäksesi. Älä suostu taloudelliseen riistoon erotilanteessa, vaan pidä puolesi. Selviät kyllä ajan kanssa. Minun elämässäni on tällä hetkellä orastava romanssi, vaikka en ole ollut ns. haku päällä :love2 Elämä yllättää! Luota itseesi ja yritä suhtautua tulevaisuuteen positiivisesti.

Kallan tuoksu1 20.07.2017 klo 11.08
Lainaus:
petettypuoliso kirjoitti 20.7.2017 1:29

Kiitos monista rohkaisevista viesteistä. Meillä tilanne edelleen päällä ja olen väsynyt ja shokissa. Selvisi että noita naisia on ollut toinenkin. 3 vuotta sitte jo... kuinkahan monta loppupeleissä? Mökkeillyt nyt. En oikein jaksa mitään. Jotenkin rankkaa tietää että mieheni pettäny minua jo ainakin kolme vuotta sitten.. En tunne häntä enää? Etenkin ne kamalat viestit mitä luin. Muilla kokemusta sellaisista?

Kirjoitin tuossa edellä mieheni pettämisestä. Vanha sanonta kuuluu, että pettäjä kertoo vain sen mitä on pakko eikä yhtään enempää. Kaunistellaan kaikin puolin totuutta. Ja useimmiten se on totta.

Mieheni tunnusti minulle oma-aloitteisesti pettämisensä työmatkalla. Syy siihen tuli heti selväksi, miehellä oli pelko että hänellä on sukupuolitauteja. Jotenkin naisen vaistoni käski tutkailla asiaa, että olikohan siinä kaikki. Mies kuljetti puhelintaan kädessä ja taskussa kaikkialle, jopa vessaan ja suihkuun, joten en päässyt tutkimaan heti puhelinta. Jossain vaiheessa minulle tuli mahdollisuus tutkia miehen puhelin ja sieltähän sitä pettämistä löytyi lisää. Mies oli unohtanut tyhjentää kännykän "roskakorin" ja sieltä löytyi rekisteröitymistiedot netin seksitreffipalstalle. Lisäksi löytyi rekisteröityimistiedot toiselle seuranhakupalstalle. Kolmen kimpasta mies ilmoitti olevansa kiinnostunut tuolla palstalla, minulle ei ole koskaan sellaisesta puhunut. En tänä päivänäkään tiedä kuinka paljon hän on tavannut naisia tuon seksitreffipalstan kautta.

Lisäksi sain selville, että mies lähettelee viestejä entisen naisystävänsä kanssa. Mies seurusteli tuon naisen kanssa ennen minua (eli noin 20 vuotta sitten) ja he erosivat ennen kuin mies tapasi minut. En pääse näkemään mikä heidän viestiensä sisältö on, mutta näen että lähettävät viestejä. En ymmärrä miksi ovat yhteydessä, kun tosiaan eivät olleet koskaan naimisissa eikä kihloissa eikä heillä ole lapsia?

Kun sain nämä miehen lisäsynnit selville hänen kännykästään niin nykyään en enää pysty luottamaan häneen yhtään enkä missään asiassa. Kuinka paljon näitä naisia onkaan...

Tiedän, että olet nyt shokissa. Aivosi ehkä yrittävät uskotella sinulle, että jotenkin selviätte tästä ja mies varmaan kuitenkin rakastaa sinua. Vuoden kuluttua ymmärrät suurella todennäköisyydellä, että kaikki on menetetty tunnepuolella.

Jos jotain voin omasta kokemuksestani sanoa niin suosittelen eroa, jos vain mitenkään on käytännössä mahdollista (talousasiat, lasten huoltajuudet). Neuvoisin, että jos eroat niin pyydä joku luotettava ystävä, sisko tai äiti auttamaan sinua käytännön asioissa (laittamaan erohakemuksen, juristin hankinta ositukseen jne). Yksin taakka tuntuu kohtuuttomalta ja shokissa pää ei toimi.

 
Edellinen sivu; | 1 | 2 | 3 |
Seuraava otsikko

www.tukinet.net > Ryhmät > Avoimet ryhmät > Parisuhde, koti ja perhe > Mieheni salasuhde

Apua arkielämän kriisitilanteissa - www.tukinet.net
 
Tukinet-palvelusta vastaa Suomen Mielenterveysseura.
Palvelukuvaus | Copyright
Netland-tuotantoa