Suoraan sisältöön
Tänään on sunnuntai 20.1.2019 klo . Onnea Sebastian | Lähetä kortti
 
www.tukinet.net - kriisikeskus netissä
Login
Käyttäjätunnus
Salasana
 
Solmussa-chat
Solmussa
Seuraava päivystysaika:
ma 21.1.2019 klo 15.00
Liveryhmät
Tulossa:
ma 21.1.2019 klo 18.00
TATU-chat tapaturmaisesti tai potilasvahingon kautta vammautuneille tai sairastuneille nuorille
TATU-chat
Tulossa:
ma 21.1.2019 klo 18.00
Teema: Harvinaissairaiden nuorten oma chat.
Norio-chat
Norio-chat harvinaissairaille nuorille.
Linko
Haku
 
Tuki mukanasi - m.tukinet.net
Tuettu veikkauksen tuotoilla

www.tukinet.net > Ryhmät > Avoimet ryhmät > Parisuhde, koti ja perhe > 14 vuoden jälkeen

14 vuoden jälkeen

Seuraat keskustelua luku-tilassa. Osallistuaksesi keskusteluun rekisteröidy palveluun ja hae kirjoitusoikeutta.
Parisuhde, koti ja perhe > 14 vuoden jälkeen , viestejä 154 kpl, sivu 31 / 31
Kolmenmamma 10.01.2019 klo 15.42
Uneton, menneisyys on raskas mutta vain sinä voit vaikuttaa tulevaisuuteen. Sulla on nyt masussa lapsen alku ja teidän molempien vuoksi sinun kannattaa nyt tehdä päätös ja lähteä. Elämä onneksi tuppaa olemaan semmoista, että kun selviää yhdestä kriisistä, seuraavasta selviää nopeammin ja helpommin. Tarvitset myös ehdottomasti keskusteluapua, lapsen syntymän myötä saat neuvolassa lähetteen psykologille tmv.

Kyllä sinä pärjäät!

Kolmenmamma 17.01.2019 klo 10.16
Mamma taas täällä. Meillä on kotona isoa kriisiä, esikoispoika ei ole joulun jälkeen ollut kuin 2 päivää koulussa. Osittain ihan oikeaa sairastelua, osittain aspergeria.
Minulle alkaa ehkä valjeta, mihin suuntaan tämä elämä on menossa.

Olen joutunut olemaan töistä poissa ja saa nähdä joudunko jossain vaiheessa kokonaan pois työelämästä lapsen hoidollisen tarpeen vuoksi.

Lapsi muistuttaa juuri nyt liikaa isäänsä, ei puhu eikä kommunikoi ja tunnen olevani todella heikoilla jäillä. Nousee esiin taas niitä muistoja, kun isä ei kommunikoinut ja samaan aikaan oli haku päällä. Onneks pääsen huomenna oman hoitajan luokse juttusille. Nämä on aika ahdistavia tuntemuksia.

Huomaan nyt selkeästi, että oma jaksaminen menee aalloissa. Oli jo hetki kun tein eroa miesystävästä. Mutta viikonloppuna kun katselin häntä jäällä opettamassa omia lapsiani luistelemaan, itkin onnesta. Kuinka ihan ulkopuolinen mies haluaa minut ja nämä kolme lastani on valmis ottamaan sydämeensä. Ja kuinka kuitenkin on hyvä yhdessä.

Vaikeaa on 17.01.2019 klo 22.26
Heipä hei taas kaikki,

Ihan todella riipaisee ihmisten kohtalot. Edelleen kauhulla ajattelen tätä aikaa ja ihmisten pahoinvoinnin määrää. Minulla ei mitään oikeita neuvoja ole Unettomalle tai muillekkaan, mutta lopulta hyvä aina voittaa kun sen vaan antaa tapahtua. Ei kukaan toinen ihminen ole ansainnut sellaista valtaa, että pitäisi tehdä jotain todella radikaalia itselleen. Täytyy sanoa, että kun vielä joskus joku erehtyy minulle sanomaan kuinka naiset aina tekee törkeitä temppuja eroissa miehille niin nauran päin näköä. Ihan oikeasti jatkossa ne kaljamukin ääressä istuvat miehet jotka ruikuttavat kuinka ex vaimo vei lapset, rahat ja talon eivät tule minulta sympatioita saamaan saavat vaikka hukkua niihin tuoppeihinsa. En väit, että ainoastaan miehet on sikoja on niitä meissä naisissakin. Ehkä en ylipäätään voi käsittää miten ihmiset voi olla niin julmia toisilleen kun kyseessä on vielä kuitenkin henkilöt jotka ovat joskus olleet todella rakkaita. Ei valitettavasti taida kuulua ajan henkeen toisten kunnioitus enää vain kovuus on valttia.

No omasta elämästä. Tosiaan moni asia on muutoksessa ja itse ainakin koen, että pelkästään positiivisessa mielessä. Hirveän p...ryöpyn sain exältä niskaani kun hänelle valkeni, että meillä todella on edessä muutto muualle. Nyt yht äkkiä kahdenvuoden jälkeen olisikin ollut valtavan tärkeää saada olla jo täysi ikäisyyttä lähesryvän lapsen kanssa. Siinä taas sain kuulla miten typerä olen ja itsekäs ja kuinka minun parisuhteeni tuskin onnistuu ym ym. No eipä hetkauta. Ainoa tunne mikä tuosta kumpusi oli lähinnä ärtymys kun ei olisi ollut mielenkiintoa tai aikaa hänen kanssaan jankuttaa. Sain myös kuulla, että nyt tuota kiukuttelua on alettu sitten kohdistamaan muihinkin lähiomaosiin kun minä en ole enää jätesäkkinä ottamassa kaikkea vasyaan ja alkoa kuluu mitä ilmeisimmin ihan reippaasti. Toisaalta jotain hullua tyydytystä saan siitäkin, että nyt ihmiset joille exä minua mustamaalasi ovat saaneet nähdä tätä hänen pimeää puoltaankin, ehkä ne vaaleanpunaiset lasit alkaa tippumaan silmiltä heilläkin.

Kiva mamma kuulla, että on niitä onnen hippusiakin niistähän sitä voimaa on ammennettava sitten vaikeina hetkinä. Toivottavasti myös erityislapsen osalta asiat järjestyy ei ole kovin kevyt homma itsekseen pyöritettäväksi.

On tässä jo aikamoisia polkuja saatu kulkea mutta olen kyllä todella onnellinen siitä, että löysin tänne aikanaan. Tänne kirjoittaminen on ollut kuin varaventtiili josta on saanut ylimääräiset höyryt laskea ulos. Teiltä saatu vertaistuki on ollut kultaakin kalliimpaa. :love1 En tiedä mitä elämä tuo eteen mutta nyt aion nauttia tästä ja antaa mennä :)

Syysmyrsky 19.01.2019 klo 21.27
Uneton, toivottavasti asiasi järjestyvät, pidä huoli itsestäsi ja vauvastasi!

Kolmenmamma, paljon tsemppiä sinne. Itsellä tämän miehen lähdön ohella on suuri suru esikoisesta, joka nyt täysin etääntynyt. Elää niin sanotusti omillaan nyt. Mutta hänellä on pahoja vaikeuksia. Tuntuu, että olen menettänyt hänet. Ei taatusti ole helppoa nähdä miehen käytöksen piirteitä lapsessa, vaikka kuinka tietääkin, että mistä ne johtuvat. Itsellä silmät nyt myös avautuneet monelle. Vaikka saa selityksiä, ei se sitä asiaa silti helpota. Ja niin avuttomaksi sitä itsensä tuntee. Vaikka kuinka rakastaa, se ei silti riitä.

Viime viikko oli taas todella vaikea. Mies oli jo tytölle ehdottanut yhteydenpitoa naisen samanikäiseen tyttöön, jonka siis tunteekin sieltä yhteisestä harratuksesta viime keväältä. Tai siis oikeasti tämä nainen on sitä ehdottanut. Mutta se tuntuu ihan hirvittävän pahalta... Nyt ei ole minun mielestäni aika, ja siinä lasta käytetään pelinappulana, naisella on kiire päästä leikkimään isoa iloista perhettä. Ei ole kuitenkaan kuin kuukausi siitä, kun isä lähti, taas...

Ja siihen päälle sitten vielä kuulin, että mies lomailee tämän naisen kanssa. Sekin oli rankka juttu.

Olisiko voinut ihan kunnialla hoitaa tämän vanhan elämän alta pois, erota ensin jne. ja sitten vasta aloittaa uuden elämän lomailuineen ja uusine perheineen... Kova kiire tuntuu olevan.

Kuulin naisen entiseltä mieheltä asioita, jotka selittävät naisen käytöstä. Ei tarvitse enää ihmetellä, että miten pystyy tuohon kaikkeen, on pystynyt siihen ennenkin. Ja on aika rikkinäinen ihminen, on alaikäisenä lähtenyt yli 20 vuotta vanhemman miehen matkaan, ja siitä sitten taas lastensa isän mukaan. Mistä nyt lähti sitten pettämällä taas, tällä kertaa minun lasteni isän kanssa...

Olen paljon lukenut kaikkea, varsinkin Yhdysvalloista löytyy tästä aiheesta todella paljon. Olen liittynyt siellä vertaistukiryhmään. Olen lukenyt hylkäämisen aiheuttamasta traumasta, sitä pidetään yhtenä pahoinpitelyn muotona. Ja siltä tämä tuntuukin... Olen lukenut miesten keski-iän kriisistä ja piilonarsismista, se ei ennen ollut minulle sanana edes tuttu. Oli jotenkin kamalaa ja helpottavaa lukea kirjaa, jossa kuvataan sanasta sanaan miehen käytöstä ja sanomisia jne. Miksen ole tajunnut aiemmin mitään?? Minulla on nyt hyvä terapeutti, joka ymmärtää mistä kyse, se tuntuu todella helpottavalta, aina hetkeksi kerrallaan.

Ja samaan aikaan suren, suren ihan kamalasti. Rakkautta, perhettä, miestä...

Nyt lopulta aloitin ihan pieninä annoksina iltaisin Mirtazapin-lääkkeen, lähinnä että saisin nukuttua aamuyön tuntien ohi. Saas nähdä sitten, olen nyt neljänä iltana sitä ottanut.

Ja Vaikeaa on, hienoa kun olet jo tuossa vaiheessa ja noin voimaantunut!! Kunpa minäkin jonain päivänä...

Hyvää vointia teille kaikille.

 
Ensimmäinen sivu; Edellinen sivu; | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 |
Edellinen otsikko  |  Seuraava otsikko

www.tukinet.net > Ryhmät > Avoimet ryhmät > Parisuhde, koti ja perhe > 14 vuoden jälkeen

Apua arkielämän kriisitilanteissa - www.tukinet.net
 
Tukinet-palvelusta vastaa Suomen Mielenterveysseura.
Palvelukuvaus | Copyright
Netland-tuotantoa