Suoraan sisältöön
Tänään on perjantai 22.3.2019 klo . Onnea Vihtori | Lähetä kortti
 
www.tukinet.net - kriisikeskus netissä
Login
Käyttäjätunnus
Salasana
 
Solmussa-chat
Solmussa
Seuraava päivystysaika:
ma 25.3.2019 klo 15.00
Liveryhmät
Tulossa:
ma 25.3.2019 klo 17.00
Teema: Sinuiksi-chat transfeminiinisyydestä.
Sinuiksi-chat sukupuoli-identiteetistä.
Sinuiksi-chat sateenkaari-ihmisille
Tulossa:
ma 25.3.2019 klo 18.00
TATU-chat tapaturmaisesti tai potilasvahingon kautta vammautuneille tai sairastuneille nuorille
TATU-chat
Linko
Haku
 
Tuki mukanasi - m.tukinet.net
Tuettu veikkauksen tuotoilla

www.tukinet.net > Ryhmät > Avoimet ryhmät > Parisuhde, koti ja perhe > ADHD-oireisen lapsen vanhempana

ADHD-oireisen lapsen vanhempana

Seuraat keskustelua luku-tilassa. Osallistuaksesi keskusteluun rekisteröidy palveluun ja hae kirjoitusoikeutta.
Parisuhde, koti ja perhe > ADHD-oireisen lapsen vanhempana, viestejä 141 kpl, sivu 1 / 29
ViviaanaTukihenkilö 23.03.2012 klo 13.58
Hei kaikille!

Olisi kiva kuulla ajatuksianne, millaisia iloja ja mahdollisia haasteita lapsen ADHD oireet perheessä aiheuttavat? Onko rajoja helppo asettaa ja miten niistä saadaan pidettyä kiinni? Onko lapsella terapioita tai jotain tukea koulutyöskentelyyn? Oletteko saaneet hyvin itse tietoa ja tukea kasvatuskäytäntöihin?

Näistä ja muistakin asioista olisi kiva vaihtaa ajatuksia tällä palstalla!

terkuin
Viviaana :mflw

riepuliina 23.03.2012 klo 16.18
Moikka!

Mulla ei ole kokemusta, koska emme ole mitään diagnoosia saaneet, olemme vasta menossa tutkimuksiin...

lähinnä minua kiinnostaisi, millaiset tutkimukset olette käynyt läpi? Kertoisitko myös miten lapsesi käyttäytyy, miksi aloitte epäillä ADHD:ta?

Meillä on 5v poika, joka on todella uhmakas, impulsiivinen ja vilkas. Kaksi muuta lastamme ovat "normaaleja" tämän yhdn kanssa elo on todella haasteellista ja tuntuu että jatkuvasti saa olla "varpaillaan". Toisaalta hän on ihan hirveän älykäs ja ihana, mutta toisaalta äärettömän vaikea. Välillä tuntuu että hän käy kuin kello koko ajan. TEkee asioita joita ei saisi, on aivan vahdittavissa vaikka on "jo" 5. omat voimat on aika koetuksella :?

Anksu 23.03.2012 klo 19.45
Pojallani ei ole ADHD:ta, vaan ADD. Hän ei ole ylivilkas, vaan todella rauhallinen. Hän sai diagnoosin kolmannella luokalla. Neljännestä luokasta lähtien hän on ollut pienluokassa, jossa on erityisopettaja ja kouluavustaja. Meille oli lottovoitto, kun poika pääsi pienluokkaan ja hän sai apua ja ymmärrystä ongelmiinsa. Poika on tarvinnut paljon tukea myös kotona koulutehtävissä ja asioiden muistamisessa. Rajojen asettaminen ei ole ollut vaikeaa, koska poika on todella kiltti ja rauhallinen. Nyt menossa on viimeinen luokka peruskoulussa ja hieman jännittää, että miten jatko-opiskelu lähtee sujumaan. Opiskelupaikkaa haettiin joustavalla haulla ongelmien vuoksi. Mutta voimia sinulle ja tukea sekä apua on tarjolla, kunhan sen löytää :bd
Äippä*3 03.04.2012 klo 10.41
Hei vaan teille kaikille,

Olen uusi, ja löysin tänne adhd-liiton sivujen kautta. Mulla on poika joka on 12-vuotias adhd ja uhmakkuushäiriö. Lisäksi myöskin astma.

Meillä on todella haastavaa tämä elämä pojan kanssa, teini-ikäkin pukkaa päälle.

Mutta juu, meillä on tosi hankalaa pysyä asettamissa säännöissä, kun mielummin esim antaa sitten luvan pojalle mennä ulos kun kuuntelee sitä huutoa ja raivoa, haukkumista.
Ja mehän ei saada mitään muuta apua kuin keskustelua. Lääke kokeiltu, ja kun vaikutus loppu niin poika oli niiin tulta ja tappuraa että oksat pois. Meillä siis oli tuo lyhytvaikutteinen käytössä.

Pojalla todella myöhään diagnosoitu tämä adhd, kolmannella alkoi ongelmat. Opettaja leimas vain häiriköks. Kunnes 2010 syksyllä käytiin yksityisellä testeissä, ja sieltä tipahti diagnoosi. Viime syksynä "normi" koulussa asiat meni solmuun rehtorin kanssa että se heitti sen ulos sieltä, nyt poika käy koulussa missä 10 oppilasta yhteensä.

Tässä ollaan miehen kanssa tultu siihen tulokseen että kohta on ero edessä, kumpikin todella loppu, koko perhe kärsii. Ja mä varsinkin haluaisin rauhallista elämää, ja kohta sen joka toisen vlopun vapaaksi. Olenko mä siis aivan kauhea äiti??

On kyllä ihanaa kun löysin tän paikan, toivon että saisi täältä sitä vertaistukea kun muualta ei saa. IHmiset joilla ei ole adhd lapsia ei tajua mitä tää on :(

ViviaanaTukihenkilö 10.04.2012 klo 12.35
Hei kaikille!

Riepuliina, tsemppiä Sinulle 5 v. poikasi ohjaamiseen! Vaatii vanhemmilta välillä leijonanluonnetta pitää kiinni rajoista, mutta pitkällä tähtäimellä se palkitaan. Tutkimuksissa kannattaa avoimesti ottaa puheeksi mieltä askarruttavat asiat.

Anksu, tosi hienoa kuulla, että poikasi on saanut yksilöllisempää tukea pienluokassa.

Äippä, tiedätkö Sinä, että ADHD-liitto järjestää perheille tuettuja lomia, joihin koko perhe pääsee pienellä osallistumismaksulla rentoutumaan hotellitason majoitukseen puolihoitojen äärelle. Hakuaika tämän vuoden lomiin on ollut nyt maaliskuun loppuun mennessä mutta paikoista voi vielä kysyä... Lisätietoa löytyy linkki

Anksu ja äippä, oletteko olleet koskaan perheille tarkoitetuilla sopeutumisvalmennuskursseilla, jossa saa sekä tietoa ADD/ADHD asioista että voi jakaa ajatuksia myös toisten perheiden kanssa eli saada arvokasta vertaistukea? Sopeutumisvalmennuksista saa myös tietoa ADHD-liiton sivuilta linkki

terkuin
Viviaana

 
| 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | Seuraava sivu; Viimeinen sivu;
Edellinen otsikko  |  Seuraava otsikko

www.tukinet.net > Ryhmät > Avoimet ryhmät > Parisuhde, koti ja perhe > ADHD-oireisen lapsen vanhempana

Tule mukaan Poroelämään!
 
Tukinet-palvelusta vastaa Suomen Mielenterveysseura.
Palvelukuvaus | Copyright
Netland-tuotantoa