Suoraan sisältöön
Tänään on lauantai 24.2.2018 klo . Onnea Matti, Matias | Lähetä kortti
 
www.tukinet.net - kriisikeskus netissä
Login
Käyttäjätunnus
Salasana
 
Solmussa-chat
Solmussa
Seuraava päivystysaika:
ma 26.2.2018 klo 15.00
Liveryhmät
Tulossa:
ma 26.2.2018 klo 18.00
Teema: Mitä kuuluu parisuhteelle elämänmuutoksen jälkeen?
Vammautuneen vierellä - vertaistukichat aivovammautuneiden läheisille
Vammautuneen vierellä
Tulossa:
ma 26.2.2018 klo 18.00
Teema: Transihmisten ja sukupuoltaan pohtivien keskustelu.
Sinuiksi-chat sateenkaari-ihmisille
Sinuiksi-chat sateenkaari-ihmisille
Linko
Haku
 
Tuki mukanasi - m.tukinet.net
Tuettu veikkauksen tuotoilla

www.tukinet.net > Ryhmät > Avoimet ryhmät > Aikuisen elämää > Tunne siitä, että voimat loppuvat

Tunne siitä, että voimat loppuvat

Seuraat keskustelua luku-tilassa. Osallistuaksesi keskusteluun rekisteröidy palveluun ja hae kirjoitusoikeutta.
Aikuisen elämää > Tunne siitä, että voimat loppuvat, viestejä 73 kpl, sivu 15 / 15
star-crossed 20.02.2018 klo 21.48
On jo vähän parempi fiilis. Ei ahdista enää ihan niin tolkuttomasti, mutta nyt on aika väsynyt olo. Onneksi näin pakkasella voi suht hyvällä omatunnolla nyhvätä kotona.

Kiitos, Q, tsemppauksesta ja hauskaa emännöintiä!

Mollimöykky, ajatus elämän spiraalisuudesta on mielenkiintoinen. Kaikilla on varmasti enemmän tai vähemmän jumiutuneita käyttäytymis- ja ajatuskaavoja. Vahingolliset kaavat pitäisi osata ensin tunnistaa, että niitä voi yrittää korjata (kognitiivinen uudelleenmuotoilu). Tämä on minulla nyt niitä asioita, jonka vuoksi ammattiapu olisi tarpeen, koska minä pyörittelen samoja asioita uudelleen ja uudelleen pääsemättä eteenpäin. Jos vain saisin revittyä itseni hakemaan apua...

Tuosta elämän spiraalisuuden ja ympärikulkemisen teoriasta muistui mieleen Jason Silvan Shots of Awe "Schizophrenia and Depression" -videossa esitelty teologi-filosofi Kierkegaardin ajatus, jonka mukaan masennus on jumiutumista yhteen ainoaan tilanteeseen, todellisuuteen tai ajatukseen. Kenties itsellänikin on jotain tuollaista taustalla. Kun ahdistaa, niin haluan joko paeta ahdistusta (esim. lykätä tekemästä jotain tai uppoutumalla johonkin toiseen asiaan) tai sitten käperryn itseeni (jään vellomaan pahaan olooni, tahdon sairastua), eikä tilanteeseen siis tule muutosta ja jumahtaminen vain jatkuu.

Tämä "jos sen saa huomenna tehdyksi, niin tänään ei tarvitse" vähän hymyilytti, koska itse olen elänyt "älä tee sitä tänään minkä voit tehdä huomenna" -sloganin mukaan. Toinen kestosuosikki on "elämä on epävarmaa, syö aina jälkiruoka ensiksi". Joo, en ole se kaikkien pitkäjänteisin tai suunnitelmallisin persoona. Haluaisin oppia tarttumaan vähän napakammin asioihin.

star-crossed 22.02.2018 klo 19.53
Huomenna perjantaina olisi taas töitä. Kiva että on, paitsi että työtkin ovat alkaneet taas ahdistamaan. Mitään ihmeellistä ei ole tiedossa, mutta silti pelkään sählääväni jotenkin. Olisipa hienoa edes joskus töihin mennessä tuntea itsensä itsevarmaksi!

Tuo itseluottamuksen puute luo aivan pirullisen ristiriitatilanteen, joka ei rajoitu pelkästään työhön. Kaipaan jotain, joka olisi sopivalla tavalla haastavaa, jossa pääsisi vähän vaivaamaan päätään ja jossa voisi oppia uusia asioita ja kehittyä. Mutta itseluottamus ei riitä tuohon, eikä edes helpompiin juttuihin. Eli olen jumahtanut jonkinlaisen alisuoriutumisen tilaan.

star-crossed 23.02.2018 klo 22.08
Työt menivät kommelluksitta. Ellei sitten perästä kuulu... :uhoh

En voi lakata hämmästelemättä itseluottamuksen puutettani. Milloin olen viimeksi suhtautunut rauhallisen luottavaisesti omiin kykyihini ja mahdollisuuksiini? Enpä näin äkkiseltään muista. Mahtaisi tuntua oudolta, kun ei koko ajan tarvitsisi jännittää mokaamista eikä energiaa kuluisi turhaan oman työn tarkkailuun ja tuplatarkistuksiin, että kaikki on varmasti ok. Voisi luottavaisin mielin katsoa tulevaisuuteen, haaveilla. Luottaa siihen, että elämä kantaa. Mutta oma päänsisäinen kyynikko ja latistaja hokee hokemasta päästyään, että en minä kuitenkaan... Ikään kuin peli olisi jo ohi ennen kuin se on edes alkanutkaan.

Jatkuva epävarmuus syö rotan lailla. :eip

 
Ensimmäinen sivu; Edellinen sivu; | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 |
Edellinen otsikko  |  Seuraava otsikko

www.tukinet.net > Ryhmät > Avoimet ryhmät > Aikuisen elämää > Tunne siitä, että voimat loppuvat

Apua arkielämän kriisitilanteissa - www.tukinet.net
 
Tukinet-palvelusta vastaa Suomen Mielenterveysseura.
Palvelukuvaus | Copyright
Netland-tuotantoa