Suoraan sisältöön
Tänään on keskiviikko 13.12.2017 klo . Onnea Seija | Lähetä kortti
 
www.tukinet.net - kriisikeskus netissä
Login
Käyttäjätunnus
Salasana
 
Solmussa-chat
Solmussa
Seuraava päivystysaika:
to 14.12.2017 klo 08.00
Liveryhmät
Tulossa:
ke 13.12.2017 klo 17.30
Teema: Kerro ja kuuntele kilpirauhasasioista.
Kilpparichat lappilaisille.
Kilpparichat lappilaisille.
Tulossa:
ke 13.12.2017 klo 18.00
Teema: Harvinaissairaiden nuorten oma chat.
Norio-chat
Norio-chat harvinaissairaille nuorille.
Linko
Haku
 
Tuki mukanasi - m.tukinet.net
Tuettu veikkauksen tuotoilla

www.tukinet.net > Ryhmät > Avoimet ryhmät > Aikuisen elämää > Rahat riittämään

Rahat riittämään

Seuraat keskustelua luku-tilassa. Osallistuaksesi keskusteluun rekisteröidy palveluun ja hae kirjoitusoikeutta.
Aikuisen elämää > Rahat riittämään, viestejä 143 kpl, sivu 29 / 29
satoshi 24.11.2017 klo 20.22
Oon aika samoilla linjoilla tammykan kanssa. Me ollaan opittu käyttämään löysä raha pois, eikä varautumaan yllätyksiin. Oppi on niin syvällä, että ainakin itselleni on helpompaa ottaa löysä pois automatiikalla kuin yrittää tietoisesti muuttaa tapaa muka jollain itsekurilla. Ei mulla ole sellaista. En mä osaa ajatella yhdellä tilillä mikä raha kuuluu vuokraan, ruokaan ja terveyteen, mikä puskuriin, mikä harrastuksiin ja mikä hyväntekeväisyyteen. Ei pysty, on mielekkäämpääkin tekemistä. Hoitakoon tietokone tommoset. Kun systeemi on ensin suunniteltu edes sinnepäin sitä voi jatkossa tarkistella ja parannella. Jonkinlainen systeemi nyt on jo parempi kuin samanlainen systeemi vuoden päästä.

Huhupuheiden mukaan opetussuunnitelmaan uhotaan lisättävän taloudenhallintaa. Se ei tietenkään toteutuessaankaan auta meitä jotka ei enää sinne jouduta, mutta kirjastosta löytää paljon asiaa, mutta kuitenkin tärkeintä on se, että alkaa tehdä jotain asialle. Ihan miten pientä tahansa.

Pitäkää huoli itsestänne. elämästä nauttiminen ja itsestä huolehtiminen kantsii ottaa mukaan taloussuunnitelmaan. Muuten se unhtuu kun pitää kaikkia toisia itseään tärkeämpänä. :flw

Sakira 03.12.2017 klo 06.51
Tiukoille vetää rahat nyt kun jään pelkälle sairaslomapäivärahalle. Ja koirakin on kipeä. Jotenkin se tarttis saada lääkäriin. Onneksi ei oo mikään kiire että käytän veronpalautusrahat siihen. Sitten on toi joulu mikä syö rahaa. No ei meillä kyllä jouluna sen kummemmin herkutella. Mutta poika on vapaalla koulusta niin joka päivä pitäis ruokaa kummiskin olla. Varsinainen joulu ollaan äidin ruokapöydässä. Mutta mä en osannut silloin säästää kun rahaa oli mukavasti. Aina tuli hankittua lapsille ja ittelle jotain kivaa, leluja ja vaatteita. Ja sit tää sairaus lisää sitä rahankäyttöongelmaa vaikka ei multa koskaan oo ihan lapasesta lähtenyt mutta kyllä mun ex mies joskus siihen puuttui ja äitikin toppuutteli. No nyt ei oo yhtään ylimääräistä senttiä mihinkään törsäillä. En voi ees joululahjoja ostaa. No ei kait se niin vaaralliista oo. Ostakoot muut. Töihin meno helpottaisi tilannetta mutta tilanne on sellainen että en voi töihin mennä.
Tammyka 03.12.2017 klo 11.56
Sanotaan,että raha ei tee onnelliseksi,mutta helpottaahan se elämää. Ei lastenkaan aina tarvitse saada kaikkea "mitä muilla on". Kyllä se hyvä vanhemmuus lähtee siitä,että lapsi oppii elämän realiteetit ja näkee,että pitää itsekin nähdä vaivaa, jos jotakin ihan oikeasti haluaa. Vanhemmat syyllistävät usein turhaan itseään. Kasvatus on taitolaji ja joskus tulee epäonnistumista,joskus onnistuu. Paras kiitos on nähdä nuori,joka on sinut itsensä kanssa. Ottaa huomioon toisetkin eikä vain vaadi itselleen enemmän ja enemmän. Harva meistä on syntynyt kultalusikka suussa tai ole kasvatuksen ammattilainen. Järjen käyttö on kyllä sallittua kaikilla elämän alueilla.
 
Ensimmäinen sivu; Edellinen sivu; | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 |
Edellinen otsikko  |  Seuraava otsikko

www.tukinet.net > Ryhmät > Avoimet ryhmät > Aikuisen elämää > Rahat riittämään

Apua arkielämän kriisitilanteissa - www.tukinet.net
 
Tukinet-palvelusta vastaa Suomen Mielenterveysseura.
Palvelukuvaus | Copyright
Netland-tuotantoa