Suoraan sisältöön
Tänään on tiistai 24.1.2017 klo . Onnea Senja | Lähetä kortti
 
www.tukinet.net - kriisikeskus netissä
Login
Käyttäjätunnus
Salasana
 
Solmussa-chat
Solmussa
Seuraava päivystysaika:
ti 24.1.2017 klo 08.00
Liveryhmät
Tulossa:
ti 24.1.2017 klo 18.00
Teema: Näkymätön "vammaisuus".
SPR Nuorten Live
SPR Nuorten live
Tulossa:
ti 24.1.2017 klo 18.00
Teema: Avoin keskustelu.
Puhetta - keskustelua ja tietoa kielellisestä erityisvaikeudesta.
Puhetta-chat, Aivoliitto ry.
Linko
Haku
 
Tuki mukanasi - m.tukinet.net
Ray tukee hyviä tekoja

www.tukinet.net > Ryhmät > Avoimet ryhmät > Aikuisen elämää > Yleistä turinaa, mitä kuuluu tänään?

Yleistä turinaa, mitä kuuluu tänään?

Seuraat keskustelua luku-tilassa. Osallistuaksesi keskusteluun rekisteröidy palveluun ja hae kirjoitusoikeutta.
Aikuisen elämää > Yleistä turinaa, mitä kuuluu tänään?, viestejä 2200 kpl, sivu 440 / 440
Delffi 23.01.2017 klo 15.22

Rina, mähän oon siis menossa lääkäriin tuon selän takia. Saa nähä miten se lääkärikäynti tulee sitten meneen.

Lukossa, Tsemppiä sullekkin jännittäviin juttuihin. Itseänihän se lääkärikäynti jännittää ja lisäksi ehkä vähän jännitän myös torstaita..

Rina 23.01.2017 klo 15.34
Mulle tuo ABC systeemi on pitkälti seurausta lapsuudesta. Mamman käytös johti siihen, että seurasin huolestuneena hänen vaihtelevia mielialojaan sekä ilmeitään, ja opin käyttäytymään niiden mukaisesti. Nyt aikuisena huomaan edelleenkin kiinnittäväni ihmisten äänensävyihin ja ilmeisiin poikkeuksellisen voimakkaasti. Edelleenkin pelkään torjuntaa, jota lapsena sain kokea. Yliyrittäminen johtaa uupumukseen. Ja kuvittelen edelleenkin, ettei kukaan minusta pidä. Siis jostakin "todellisesta minästäni" (vaikka en edes ole varma, mikä tai kuka se olisi). Tajuan vain sen, että nyt rakentunut minuus on jonkinlainen kompromissi olosuhteiden, ystävien ja läheisteni suhteen. Järkeilemällä rakennettu.
Törmään usein ajatukseeni, että olisin valheellinen. Mutta kyseenalaistus johtuu siitä, että en tiedä totuutta -ei siis siitä, että tuntisin sen ja tahallani vääristäisin sen.
Rina 23.01.2017 klo 15.39
Delffi, niinpä se olikin! Anteeksi, etten muistanut! Minäkin olen joutunut usein käymään lääkärissä just selän takia. Onneksi kuvaukset sun muut eivät satu. Kovin helpolla selkiä ei leikkeillä, joten voisin kuvitella, että sut ohjataan vaikkapa fysioterapiaan. Toivottavasti, sillä fysioterapiasta on apua, samoin virheasentojen korjaamisesta.
Lukossa 23.01.2017 klo 15.47
Lainaus:
Rina kirjoitti 23.1.2017 13:55
Palaan miksi-kysymyksiin. Tuntuu ylivoimaiselta projektilta, jos jokaisen tavaran suhteen pitää miettiä, miksi juuri tämän rojun haluan ulos huushollistani.

Nyt Rina taisit ymmärtää väärin. Ei tavaroiden kohdalla kysytä miksi-kysymyksiä. Tavaroiden kohdalla kysytään "tuottaako tämä minulle iloa", millä pyritään selvittämään säilytetäänkö vai poistetaanko tavara. Minä en kyllä kysele mitään, koska toistaiseksi näen ihan paljaalla silmällä ympärilläni tavaroita, joista haluan eroon. Ajattelin siirtyä tuohon KonMarin kyselymetodiin vasta sitten, kun olen tämän "paljaan silmän"-metodin avulla karsinut helpot roinat nurkistani. (Mulle suurimman vaivan aiheuttaa se roinien kierrättäminen, kun en viitsi ihan roskiin kaikkea laittaa.)

Miksi-kysymyksiä käytetään luotaamaan tulevaisuutta, kuten kuvasit tehneesi liikunnallisen elämänmuutoksen tehdessäsi. Eli miksi-kysymyksillä pyritään selvittämään vaikka se, miksi haluan muuttaa tummasävyisen sisustukseni vaaleaksi tai miksi haluan vaihtaa asuntoa tai miksi haluan joogata siistissä kodissa klassisen musiikin soidessa taustalla tms. Muutoshalujen taustalta halutaan siis kaivaa esiin syvällisempiä motiiveja, joilla voi olla elämälle suurempi merkitys kuin ensalkuun vaikuttaisi. Minä muuten mietin tuota turvallisuushakuisuuttasi ja päätöstä olla rohkeampi. Varsinkin alkuaikojen kirjoitusten perusteella pidin sinua kovinkin rohkeana ja aika boheeminakin naisena. En olisi liittänyt sinuun sellaista sanaa kuin "turvallisuushakuinen".

Totta Rina puhuit tuosta identiteetin romahtamisesta. Ei tästä nyt enempää, kun tunnun olevan niin hukassa ja hakusessa.

Delffi: Tsemppiä vielä selkäkivun selvittelyyn. Toivottavasti lääkärisi ottaa selkäkipusi tosissaan. Minunkin selkä on juuri nyt kipeä, mutta se johtuu ihan vaan siitä, että olen istunut koko päivän tässä samassa paikassa ja asennossa :hup :hup :hup.

Ps. Olin eilen tosi piristävässä museossa :bd.

Rina 23.01.2017 klo 16.38
Lukossa, kuvittelin, että Kon marissa mennään niin pitkälle, että aletaan pohtimaan jokaisen tavaran kohdalla, että "miksi tämä tavara tuottaa minulle iloa" ;-). No, mun kärsivällisyyteni on sitä luokkaa, että tavarat nopeasti ulos, että jaksan projektin. Varmasti tuo kärsivällinenkin tavarantoimitus toimii, ja jälki on taatusti harkitumpaa.
Olenpas minä nyt onnistunut hämäämään :P- rohkea ja boheemi? Ihanneminä varmasti onkin rohkea, mutta melko etäällä todellisuudesta. Boheemius kohdallani on pikemmin vetämättömyyttä ja masennuksen luomaa toimintakyvyttömyyttä.
Jos olisin ollut rohkea, olisin tehnyt muutoksen jo. Ja monessa asiassa. Rohkeaa tässä on vain rohkeudenpuutteen tunnustaminen.
Jäin miettimään sanojasi oman minuuden selvittämisen vaikeudesta tai ainakin niin ymmärsin, ettei se ole sullekaan helppoa.
Mulla unet saattaa yrittää selittää "jotakin vallitsevasta todellisuudesta", mutta tekevät sen vain niin vaikeaselkoisesti, että ihan pannuun ottaa :P. Mun unissa kumminkin on miehelläni usein joku upea ja tasokas rakastajatar, jonka rinnalla mä olen pelkkä räkälätti ja mitättömyys. Hauskaa, eikös :P. Millaisia unia muuten sä, Lukossa näet? Et muistaakseni hirveästi ole kertoillut unistasi tai varmaan joistakin. Sorry, alan varmaan dementoitua niin kuin mamma :yok.
 
Ensimmäinen sivu; Edellinen sivu; | 431 | 432 | 433 | 434 | 435 | 436 | 437 | 438 | 439 | 440 |
Edellinen otsikko  |  Seuraava otsikko

www.tukinet.net > Ryhmät > Avoimet ryhmät > Aikuisen elämää > Yleistä turinaa, mitä kuuluu tänään?

Apua arkielämän kriisitilanteissa - www.tukinet.net
 
Tukinet-palvelusta vastaa Suomen Mielenterveysseura.
Palvelukuvaus | Copyright
Netland-tuotantoa