Suoraan sisältöön
Tänään on tiistai 23.4.2019 klo . Onnea Yrjö, Jyrki, Jyri, Jori, Jiri, Yrjänä | Lähetä kortti
 
www.tukinet.net - kriisikeskus netissä
Login
Käyttäjätunnus
Salasana
 
Solmussa-chat
Solmussa
Seuraava päivystysaika:
ke 24.4.2019 klo 17.00
Liveryhmät
Tulossa olevien liveryhmien ajat eivät ole vielä tiedossa. Seuraa ilmoittelua!
Linko
Haku
 
Tuki mukanasi - m.tukinet.net
Tuettu veikkauksen tuotoilla
Info
Tulosta

www.tukinet.net > Info

Info

Tuettuu Veikkauksen tuotoilla
TUKINET PALVELUKUVAUS

Tervetuloa Tukinettiin.

Tukinet on internetissä toimiva alusta eri järjestöjen tarjoamille kriisi, tuki- ja auttamispalveluille.  Tukinetin toiminta on aloitettu 15.5.2000 ja se on Suomessa alansa ensimmäisiä ja tunnetuimpia toimijoita yli puolella miljoonalla vuosittaisella kävijällä.

Tukinetissä tuotetaan verkkopalveluja, joiden tarkoituksena on ihmisen auttaminen, tuen tarjoaminen sitä tarvitseville ja kokemusten jakaminen. Tällä hetkellä palveluita tuottaa ja tarjoaa noin 50 suomalaista kansalaisjärjestöä ja yhdistystä. Palvelut ovat yhteydenottajalle anonyymejä ja maksuttomia.

Tukinetistä on mahdollista saada sekä henkilökohtaista että ryhmän avulla tapahtuvaa tukea. Sivusto sisältää myös Tietopalvelut-osion, joka mahdollistaa aihepiiriin liittyvien lisätietojen etsimisen.

Ilman nimimerkillä tapahtuvaa rekisteröitymistä on mahdollista seurata avointen keskusteluryhmien kirjoittelua, osallistua Sekasin ja Solmussa chatteihin sekä käyttää palveluhakemistoa, aineistotietokantaa ja Tarinat –osiota. Net-tuen palvelut ja ryhmiin kirjoittamien edellyttää rekisteröitymistä. Rekisteröityessä tai käytön yhteydessä yhteydenottajasta ei kerätä palvelun ylläpidossa mitään henkilöllisyyden tunnistamisen mahdollistavia tietoja. Kaikista Tukinetin palveluista kerrotaan lähemmin niiden omilla sivuilla sekä ohjesivuilla.

Henkilökohtainen tuki

Tukinetin Net-tuen kautta on mahdollista keskustella luottamuksellisesti ja kahdenkeskisesti koulutetun vapaaehtoisen tukihenkilön tai kriisityöntekijän kanssa. Keskustelutuki on tarkoitettu muutamien kuukausien, korkeintaan noin puolen vuoden mittaiseksi tukisuhteeksi elämässä eteen tulevissa ongelmissa.  Kirjoittamaasi viestiin Net-tuessa pyritään vastaamaan viimeistään 5 päivän sisällä. 

Tukihenkilösi voi myös varata sinulle erillisen Live-keskusteluajan yhteisesti niin sopiessanne.

Henkilökohtaista tukea voit saada myös kahdenkeskisistä Solmussa ja Sekasin chateistä. Solmussa-chat on tarkoitettu aikuisille ja se on avoinna ma ja ke klo 15-19.  Sekasin-chat on tarkoitettu nuorille ja se on avoinna ma-pe klo 7-24 ja la-su klo 15-24.

Ryhmämuotoisen tuen palvelut

Tukinetin ryhmät ovat joko avoimia, jolloin kaikki sivustolla kävijät näkevät kirjoitetut viestit, tai suljettuja vain rajatun ryhmän jäsenille tarkoitettuja keskustelufoorumeita. Voit osallistua keskusteluun joko keskustelupalstoilla tai reaaliaikaisissa liveryhmissä.

Keskusteluketjujen viestit ennakkotarkastetaan ennen niiden julkaisemista ja epäasiallista materiaalia sisältäviä viestejä ei julkaista. Keskustelupalstoilla on viestien julkaisemisessa viivettä tästä moderoinnista johtuen. Liveryhmissä keskustelua ei moderoida vaan ryhmää ohjaa kaksi tai useampi ryhmänohjaaja. Liveryhmien pitäjät, teemat ja aikataulut selviävät Liveryhmäsivulta.

Tietopalvelut

Tukinetin palveluhakemistosta on löydettävissä pääasiassa kolmannen sektorin ylläpitämiä auttamis- ja tukipalveluja. Tukinetin aineistokantaan on kerätty tietoja erilaisista kriisejä ja mielenterveyttä käsittelevistä materiaaleista. Tarinat-osioon on kerätty Tukinetin käyttäjien lähettämiä omakohtaisia selviytymistarinoita.

Tukinetin ylläpidosta vastaa Suomen Mielenterveysseura. Kaikki Tukinettiin palveluita tuottavat yksiköt löydät yhteystiedot -sivulta. Sosiaali- ja terveysministeriö tukee Veikkauksen tuotoilla Tukinetin ylläpidon toimintaa.


www.tukinet.net > Info

m.tukinet.net - tuki mukanasi
 
Tukinet-palvelusta vastaa Suomen Mielenterveysseura.
Palvelukuvaus | Copyright
Netland-tuotantoa